Την επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, παρουσίασε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, και ο αντιπρόεδρος, Δημήτρης Παρασκευής.

Μεταξύ άλλων έκαναν γνωστό πως «η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται στις ηλικίες 18-24» ενώ η αύξηση στις άλλες ηλικιακές ομάδες είναι σταθερή. Επιπλέον σε Ιόνιο, Νότιο Αιγαίο και Αττική καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων. Ενθαρρυντικό για τους επιστήμονες είναι το γεγονός ότι η αύξηση των νοσηλίων στις απλές κλίνες δεν μεταφράζεται προς το παρόν τουλάχιστον, σε αύξηση των νοσηλειών σε κλίνες ΜΕΘ αλλά και αύξηση του αριθμού των θανάτων. 

Όσον αφορά τις επαναλοιμώξεις και σε αυτές καταγράφεται αύξηση ανά εβδομάδα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, όπως αυξημένες είναι και οι νοσηλείες σε απλές κλίνες.

 «Οι παραλλαγές BA4 και ΒΑ5 του κορονοϊού σαρώνουν στην Ευρώπη» σημείωσε κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού αλλά και την κατάσταση της Ελλάδας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, ενώ αξίζει να σημειωθεί σύμφωνα με τα δεδομένα στην Ελλάδα είναι πάνω από 50% οι δυο νέες υποπαραλλαγές της Όμικρον

«Όλη η Ευρώπη βρίσκεται στο κόκκινο. Μπορεί να υπάρχουν μερικές διαφορές μεταξύ των χωρών όμως τα κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 πληθυσμού σημειώνουν αύξηση σε όλα τα κράτη» συμπλήρωσε ο κ. Ζαούτης στην ενημέρωση και πρόσθεσε πως «ανοδική πορεία σημειώνεται και στο ποσοστό θετικότητας».

Παράλληλα παρουσιάστηκε και σχετικός πίνακας με τα τεστ στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ελλάδα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση (μετά την Κύπρο) στον αριθμό των τεστ που πραγματοποιούνται ανά 100.000 πληθυσμό.

Σημειώνεται πως όλα τα δεδομένα υπάρχουν σύμφωνα με τον αριθμό των τεστ που πραγματοποιούνται.

 

madata.gr
(Επισκέφθηκε 18 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)