Η δυσκοιλιότητα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα. Ακανόνιστες κινήσεις του εντέρου δημιουργούν πεπτικές διαταραχές. Τα συνηθισμένα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας περιλαμβάνουν λιγότερες κινήσεις του εντέρου, πρήξιμο της κοιλιάς ή έντονο πόνο.

Μερικές θεραπείες στο σπίτι μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας. Οι χυμοί φρέσκων φρούτων και λαχανικών είναι μια αποτελεσματική λύση. Τα φρούτα και τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται θα πρέπει να είναι φρέσκα και οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί πρέπει να καταναλώνονται αμέσως -καθώς μπορεί να οξειδωθούν- το πρωί πριν από το πρωινό ή μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού γεύματος.

Ας δούμε μερικές σπιτικές λύσεις για την ανακούφιση των συμπτωμάτων

Λεμόνι
Ο χυμός λεμονιού είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και βοηθάει στη θεραπεία της δυσπεψίας. Προσθέστε λίγο χυμό φρέσκου λεμονιού σε ένα ποτήρι νερό το πρωί για τη καλύτερη λειτουργία του εντέρου.

Μήλο
Ο χυμός μήλου μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας καθώς έχει καθαρτικό αποτέλεσμα επειδή περιέχει σορβιτόλη που βοηθά στη ρύθμιση της πέψης.

Πορτοκάλι
Ο χυμός πορτοκαλιού είναι πολύ πλούσιος σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Η βιταμίνη C συμβάλλει στη βελτίωση του πεπτικού κύκλου.

Αγγούρι
Το αγγούρι βοηθά στη ρύθμιση του συστήματος του εντέρου. Είναι επίσης ελαφρύ στο στομάχι και λειτουργεί ως φυσικό καθαρτικό για το σώμα.

Καρπούζι
Το καρπούζι είναι μια πολύ καλή επιλογή ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού καθώς έχει πολύ νερό που θα σας κρατήσει ενυδατωμένους. Καθαρίζει τις πεπτικές οδούς και βοηθάει στη ρύθμιση των κινήσεων του εντέρου.

Ανανάς
Ο ανανάς είναι πολύ καλός για τη δυσκοιλιότητα καθώς παρέχει τόσο υγρά όσο και νερό που μπορεί να βοηθήσει στη λειτουργεία του εντέρου. Ο ανανάς έχει επίσης ένα ένζυμο που ονομάζεται βρομελίνη, το οποίο βοηθά στη βελτίωση της λειτουργίας του εντέρου και στον έλεγχο της κανονικότητας.

Μοζαμπί (μοσχολέμονο, γλυκολέμονο)
Ο χυμός του Mosambi λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C μπορεί να είναι μια καλή θεραπεία για τη δυσκοιλιότητα καθώς έχει οξέα που βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι στο χυμό mosambi για ταχύτερα αποτελέσματα.

.xwris.gr

Πηγή: kritipress.gr

(Επισκέφθηκε 6 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)