Ο διαβήτης μπορεί να μείνει για αρκετό καιρό αδιάγνωστος, ωστόσο  υπάρχουν μερικά ενδεικτικά σημάδια της νόσου, ανάμεσα στα οποία η ασυνήθιστη φαγούρα που δεν υποχωρεί.

Ένα από τα βασικά προειδοποιητικά σημάδια του διαβήτη είναι η  φαγούρα. Οι ασθενείς με διαβήτη είναι πιο επιρρεπείς σε μολύνσεις από μύκητες, σύμφωνα με την ιατρική ιστοσελίδα Diabetes.co.uk. Αυτό συμβαίνει επειδή τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα παρέχουν το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη τους.

Η μόλυνση μπορεί να προκαλέσει αίσθηση καψίματος στα γεννητικά όργανα ή φαγούρα. Εάν ο κνησμός των γεννητικών οργάνων δεν εξαφανιστεί μετά από μερικές ημέρες, θα πρέπει να μιλήσετε με έναν γιατρό.

Ο κνησμός των γεννητικών οργάνων σύμπτωμα του σακχαρώδη διαβήτη
Ο κνησμός των γεννητικών οργάνων και στα δύο φύλα είναι ένα ερεθιστικό πρόβλημα που μπορεί  να προκληθεί από αλλεργίες και ερεθισμούς του δέρματος ή από πιο σοβαρές διαταραχές και ασθένειες, όπως ο διαβήτης, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην Mirror. Οπως επισημαίνεται ο κνησμός και το κάψιμο των γεννητικών οργάνων υποδεικνύουν μόλυνση από μύκητες σε γυναίκες ή άντρες. Οι τακτικές μυκητιάσεις ή λοιμώξεις είναι σημάδι διαβήτη τύπου 2.

Στον διαβήτη, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μπορεί να πάνε ασυνήθιστα υψηλά, γεγονός που μπορεί να προσφέρει ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη των μυκήτων ενώ επίσης μειώνει την ικανότητα του σώματος να καταπολεμά τις λοιμώξεις. 

Ο διαβήτης μπορεί επίσης να αυξήσει τη γλυκόζη στα ούρα, κάτι που ευνοεί την ανάπτυξη των μυκήτων.

Ωστόσο μόνο και μόνο επειδή υπάρχει φαγούρα στα γεννητικά όργανα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει προκληθεί από το διαβήτη! Θα μπορούσε να προκληθεί από μια σειρά καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των αλλεργιών ή του εκζέματος. 

Αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, ο κνησμός των γεννητικών οργάνων θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω επιπλοκές.

madata.gr
(Επισκέφθηκε 13 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)