Υλικά
650 γρ. χοιρινό κότσι
600 γρ. πατάτες
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
4 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
Βήμα 2
Πλύνετε και καθαρίστε τις πατάτες. Κόψτε σε κομμάτια και αφήστε τες σε κρύο νερό μέχρι να προετοιμάσετε κότσι.
Βήμα 3
Τοποθετήστε το κότσι σε ένα ταψί.
Βήμα 4
Σουρώστε τις πατάτες, στεγνώστε τις με μια πετσέτα και τοποθετήστε τις σε ένα μπολ. Πασπαλίςτε με λάδι, αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο και ανακατέψτε.
Βήμα 5
Τοποθετήστε τις πατάτες στο ταψί με το κότσι, προσθέστε το κρασί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για τα πρώτα 20 λεπτά στους 150 βαθμούς.
Βήμα 6
Βγάλτε το κότσι, από το φούρνο και περιχύστε με τους χυμούς του. Ανεβάστε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήστε για άλλα 20 λεπτά.
newsbeast.gr