Στο αιώνιο ερώτημα εάν η μπύρα έχει καλύτερη γεύση όταν την πίνουμε από κουτάκι ή από μπουκάλι, προσπάθησαν να απαντήσουν επιστήμονες
Οι ερευνητές πέρασαν μήνες διατηρώντας κονσερβοποιημένα και εμφιαλωμένα παρασκευάσματα υπό αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ορισμένες μπίρες παραμένουν πιο φρέσκες στο γυαλί.
Η κοινή μελέτη του Κρατικού Πανεπιστημίου του Κολοράντο και της New Belgium Brewing Company, διαπίστωσε ότι η ξανθιά μπύρα παρέμενε πιο εύγευστη στα μπουκάλια, αλλά η IPA (η μαύρη) επικράτησε και στα δύο δοχεία, σύμφωνα με την Daily Star.
Μια άλλη ομάδα διατήρησε τις μπύρες παγωμένες για ένα μήνα και στη συνέχεια τις αποθήκευσε σε θερμοκρασία δωματίου για πέντε μήνες για να μιμηθεί τις τυπικές συνθήκες αποθήκευσης. Αυτή η ομάδα παρατήρησε ότι οι πικρές μπύρες τα πήγαν χειρότερα στα κουτιά, αλλά η υψηλότερη περιεκτικότητα της «ξανθιάς» σε λυκίσκο βοήθησε να παραμείνει σταθερή σε κάθε δοχείο.
Η μπύρα περιέχει χιλιάδες αρωματικές ενώσεις, γνωστές ως μεταβολίτες, που παράγονται από τη μαγιά, το λυκίσκο και άλλα συστατικά. Κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης, χημικές αντιδράσεις διασπούν ορισμένα από αυτά τα συστατικά, ενώ σχηματίζονται άλλα. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τις γεύσεις μιας μπύρας.
Οι προηγούμενες μελέτες που αφορούσαν τη lager αποδείχθηκαν ασαφείς, αλλά το μέτριο επίπεδο λυκίσκου που περιέχει μπορεί να υποδεικνύει ότι οι pilsners αντιδρούν με παρόμοιο τρόπο με την «ξανθιά».