Συστατικά

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 αβγό, μεσαίο
60 γρ. σπορέλαιο
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
αλάτι
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κ.γ. θυμάρι
6 κ.σ. σπορέλαιο, για το ψήσιμο

Για τη σύνθεση

4 κ.σ. τζατζίκι
1 ντομάτα
1/2 κρεμμύδι
1/4 ματσάκι μαϊντανό
330 γρ. γύρο κοτόπουλου
Για το σερβίρισμα
πατάτες τηγανητές
 
Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αβγό, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, θυμάρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε έναν χυλό.
Βάζουμε 1 κ.σ. σπορέλαιο στο τηγάνι και προσθέτουμε 1 κ.σ. από το μείγμα. Ψήνουμε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο το μείγμα προσθέτοντας 1 κ.σ. σπορέλαιο σε κάθε δόση.

Για τη σύνθεση

Τοποθετούμε στο πιάτο σερβιρίσματος ένα pancake.
Απλώνουμε 1 κ.σ. τζατζίκι, βάζουμε 1 φέτα ντομάτας, λίγο κρεμμύδι, μαϊντανό, το ¼ από τον γύρο κοτόπουλου και καλύπτουμε με άλλο ένα pancake. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά για να σχηματίζουμε ένα μπέργκερ.
Ετοιμάζουμε όλα τα pancakes και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

akispetretzikis.com

(Επισκέφθηκε 6 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)