Ο ηθοποιός, Νίκος Γκέλια, και η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος, Ηλιάνα Ηλιοπούλου μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τις νεότερες επιστημονικές συστάσεις στην κατανάλωση αλκοόλ.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό του «Lancet», έδειξε ότι το ασφαλέστερο ποσοστό κατανάλωσης αλκοόλ είναι το μηδέν.

Η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος, Ηλιάνα Ηλιοπούλου, ήταν καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη και μίλησε σχετικά με την κατανάλωση του αλκοόλ και τα νέα δεδομένα που φανερώνουν πρόσφατες κλινικές μελέτες .

Η κα. Ηλιοπούλου επιβεβαίωσε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν μελέτες που υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση αλκοόλ δεν έχει τόσο ευεργετική επίδραση στον άνθρωπο.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να έχουν μεταβληθεί και οι ποσότητες και η συχνότητα που πλέον συνίστανται στην κατανάλωσή του.

Συγκεκριμένα, η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό του «Lancet», ανέδειξε ότι οι άνθρωποι που δεν καταναλώνουν αλκοόλ κάθε μέρα σε σχέση με αυτούς που καταναλώνουν ένα ποτό την ημέρα, τότε διαφέρουν κατά 0,5% στην αύξηση κινδύνου πιθανότητας να εμφανίσουν κάτι.

Ως προς την συχνότητα κατανάλωσης του αλκοόλ, όπως σημείωσε η κα. Ηλιοπούλου, η γενική σύσταση είναι να καταμερίζεται η κατανάλωσή του μέσα στην εβδομάδα.

Έναν άλλον μύθο που έρχεται η επιστήμη να καταρρίψει, μέσω νέων μελετών, είναι οι  αγχολυτικές και χαλαρωτικές ιδιότητές του.

Καθώς το αλκοόλ εμπλέκεται και στην επίδραση των επιπέδων της σερατονίνης, αλλά σ’ άλλους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου, ουσιαστικά καταλήγει να επιδρά με τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή να αυξάνει το άγχος.

πηγή: MEGA TV

 
(Επισκέφθηκε 5 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)