Οι αμοιβές που θα καταβάλλει ο ασθενής προκειμένου να χειρουργηθεί στο πλαίσιο των απογευματινών χειρουργείων κυμαίνονται ανάλογα με την βαρύτητα της επέμβασης από 300 ευρώ έως το ανώτερο 2.000 ευρώ

Για τις αρχές Μαρτίου προγραμματίζει το υπουργείο Υγείας την έναρξη των επ’ αμοιβή απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ.

Στόχος να υπάρχει γρηγορότερη εξυπηρέτηση της λίστας αναμονής των τακτικών χειρουργείων. Εκτιμάται ότι η δυναμικότητα του συστήματος με τα απογευματινά χειρουργεία θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 20%.

«Η κυβέρνηση θέλει να λειτουργεί το δημόσιο νοσοκομείο σαν μαγαζί»
Η πρόεδρος της ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτη Ρέτζιου, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τα απογευματινά χειρουργεία.

«Το σύνολο της ομοσπονδίας ομόφωνα εναντιωνόμαστε στην εφαρμογή των απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή. Υπάρχει το 30% των χειρουργικών αιθουσών που είναι πλήρως εξοπλισμένες, κι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν άμεσα ώστε όλοι οι ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν και χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν κάτι από την τσέπη τους, και αυτό να αφορά στην τακτική λειτουργία των χειρουργείων, πρωινά. Αυτό γίνεται γιατί η κυβέρνηση αρνείται να προσλάβει αναγκαίο προσωπικό για να μπορέσουν να χειρουργηθούν οι ασθενείς», είπε αρχικά η κ. Ρέτζιου.

«Δεν το κάνει γιατί θέλει το ίδιο το δημόσιο νοσοκομείο, να λειτουργεί σαν μαγαζί με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, με μειωμένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και με έσοδα που θα εξασφαλίζει από την πώληση υπηρεσιών στους ασθενείς-πελάτες. Η κυβέρνηση λέει ότι αν θες να χειρουργηθείς νωρίτερα θα πρέπει να πληρώσεις. Πρέπει να πληρώσεις από 300 έως 2.000 ευρώ. οι άλλοι να περιμένουν την σειρά τους. δεν έχουμε καμία σχέση με το σάπιο κομμάτι που λέγεται «φακελάκι». Αν η κυβέρνηση ήθελε να καταπολεμήσει το «φακελάκι», θα το είχε ήδη κάνει. δεν καταλαβαίνουμε πώς το «νόμιμο φακελάκι» θα καταπολεμήσει το παράνομο – ούτως ή άλλως – φακελάκι», συμπλήρωσε.

«Ας αυξήσει η κυβέρνηση τους μισθούς των γιατρών του δημοσίου. Να έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες και ανθρώπινα ωράρια για να μπορέσουν να συνεχίσουν να στηρίζουν του πολίτες απολύτως δωρεάν. Δεν το κάνουν όμως γιατί όλα λένε πως είναι κόστος. Ας φορολογήσει η κυβέρνηση τα μεγάλα εισοδήματα. Το μετρό γίνεται γιατί η χρηματοδότηση μειώνεται διαχρονικά. Δεν θέλουμε ο πολίτης να επιβαρύνεται περαιτέρω για μία εγχείρηση. Το ότι θα χρηματοδοτηθούν τα πρώτα χειρουργεία από το ταμείο ανάκαμψης γίνεται για να εξασφαλίσει η κυβέρνηση την συναίνεση και να κατευνάσει τις αντιδράσεις γιατί ο κόσμος είναι αγανακτισμένος που πρέπει να πληρώσει για τα φάρμακα», τόνισε κλείνοντας.

πηγή: MEGA TV

(Επισκέφθηκε 7 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)