Η διάρκεια ζωής ενός αρώματος κυμαίνεται στα 2 με 3 χρόνια, αν φυσικά το χρησιμοποιείτε και το αποθηκεύετε όπως πρέπει. Αυτό το χρονικό διάστημα ξεκινά όχι τη στιγμή που θα αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε, αλλά όταν το βγάλετε από τη συσκευασία μέσα στην οποία το αγοράζετε. Όταν το μπουκάλι του αρώματος έρθει σε επαφή με το φως και το οξυγόνο, τότε αρχίζει σταδιακά η αλλοίωσή του. Για αυτό ο πιο σωστός και πρακτικός τρόπος να αποθηκεύσετε το άρωμα σας είναι σε ένα σκιερό και δροσερό μέρος, που δεν θα εκτίθεται ιδιαίτερα στον ήλιο και θα έχει μια σταθερή θερμοκρασία. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι ειδικά τώρα το καλοκαίρι το κατάλληλο μέρος για αυτό θα μπορούσε να είναι το ψυγείο.

Φανταζόμαστε ότι τώρα όλοι σκέφτεστε «μα θα κάνω το άρωμα μου παγάκι»; Όχι, το άρωμα δεν μπορεί να παγώσει, καθώς περιέχει οινόπνευμα που το βοηθά να διατηρεί τη σύστασή του. Το ψυγείο φαίνεται να είναι το σωστό μέρος για να τοποθετήσετε το άρωμα σας, γιατί έχει μια σταθερή δροσερή θερμοκρασία και δεν έχει κανένα από τα τρία στοιχεία που αλλοιώνουν ένα άρωμα: η ζέστη, η υγρασία και το ηλιακό φως.

Ο περισσότερος κόσμος έχει το άρωμα του στο μπάνιο, όπου είναι ναι μεν λογικό, αφού εκεί ετοιμάζεται κάθε μέρα, αλλά από την άλλη η υγρασία και η αλλαγή θερμοκρασίας, όταν κάνετε μπάνιο για παράδειγμα, δεν βοηθούν ιδιαίτερα στην διατήρηση του αρώματος. Επίσης, το γραφείο ή το boudoir είναι ένα συχνό μέρος αποθήκευσης του, το οποίο όμως δεν είναι εξίσου κατάλληλο, αφού το άρωμα εκτίθεται πιθανόν στον ήλιο.

Άλλωστε, για να έχει ένα άρωμα την απόδοση και τη διάρκεια ζωής που θέλετε, είναι αναγκαίο να το διατηρείτε σε ένα δροσερό σημείο. Επίσης, σκεφτείτε πόσο αναζωογονητική θα είναι η αίσθηση του να ψεκάζετε τώρα το καλοκαίρι ένα άρωμα, που έχει μόλις βγει από το ψυγείο. 

instyle.gr

(Επισκέφθηκε 4 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)