Ψάχνετε μια φρέσκια ιδέα για να διακοσμήσετε τους τοίχους του σπιτιού σας; Σήμερα σας έχουμε 4 υπέροχες ιδέες για να ανανεώσετε τους τοίχους χωρίς να τους βάψετε ή να βάλετε την κλασική ταπετσαρία.

Μεταλλικό κάλυμμα τοίχου Μοιάζει με ταπετσαρία αλλά δεν είναι. Πρόκειται για κάλυμμα που συνήθως φτιάχνεται πάνω σε φυτικές ίνες (συνήθως από φύλλα μπανάνας) και μεταλλικό νήμα. Οι ίνες εφαρμόζονται πάνω σε ταπετσαρία και στη συνέχεια επικαλύπτονται για να αυξηθεί η αντοχή τους. Είναι πολύ πιο σταθερή και σίγουρη επιλογή συγκριτικά με τις κοινές ταπετσαρίες.

Βάλτε καθρέφτες

Άλλη μια ωραία ιδέα που έχει γίνει μόδα από πέρυσι είναι οι καθρέφτες που καλύπτουν έναν ολόκληρο τοίχο στο σπίτι. Για να τους τοποθετήσετε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό ώστε να είστε σίγουροι πως θα τοποθετηθούν σωστά και με ασφάλεια.

Ξυλόφυλλα

Τα ξυλόφυλλα πρωτοχρησιμοποιήθηκαν στην Αρχαία Αίγυπτο το 3000 π.Χ.. Στην αρχή προορίζονταν για έπιπλα βασιλιάδων. Σήμερα είναι γνωστά με την ονομασία καπλαμάς και χρησιμοποιούνται πολύ για τη δημιουργία επίπλων αλλά και διακοσμητικών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καπλαμά για τους τοίχους σας ακόμα και σε μια μικρή επιφάνεια. Αμέσως ο χώρος θα ανανεωθεί και θα δείξει πιο όμορφος.

Χρώμα

Οι ματ αποχρώσεις στους τοίχους είναι πολύ της μόδας φέτος. Επιλέξτε ένα ματ χρώμα που ταιριάζει στη διακόσμηση του χώρου σας ή διαλέξτε πρώτα το χρώμα και διακοσμήστε στη συνέχεια γύρω από αυτό (αυτός ο τρόπος θα σας περιορίσει και θα σας δυσκολέψει περισσότερο). Φέτος τον χειμώνα οι αποχρώσεις του σκούρου πράσινου και του γκρι μας αρέσουν πολύ.

Πλακάκια

Ποιος είπε πως τα πλακάκια μπαίνουν μόνο στους τοίχους και στο πάτωμα του μπάνιου και της κουζίνας; Η νέα τάση υποδεικνύει πλακάκια σε κάθε τοίχο του σπιτιού. Μπορείτε να βρείτε πολύ πρωτότυπα σχέδια που θα δώσουν εντελώς άλλη υφή και στιλ στους τοίχους του σπιτιού σας. Υπάρχουν διάφοροι τύποι πλακιδίων αλλά αυτά που χρησιμοποιούνται συχνότερα είναι τα μεταλλικά. Υπάρχουν πλακάκια από πραγματικό μέταλλο αλλά και ψεύτικα μεταλλικά πλακάκια από αφρώδες πολυστυρένιο.

Oversized πίνακας

Βάλτε έναν πολύ μεγάλο πίνακα ζωγραφικής στον τοίχο σας. Βρείτε ένα όμορφο τοπίο ή κάποια φωτογραφία που σας εμπνέει και βάλτε την σε έναν τοίχο στο σπίτι σας. Επιλέξτε μίνιμαλ διακόσμηση για να αναδειχθεί ακόμα καλύτερα το υπέροχο έργο που θα επιλέξετε.

Ύφασμα

Άλλη μια εύκολη και οικονομική λύση για να διακοσμήσετε τον τοίχο σας είναι η χρήση υφάσματος. Μπορείτε να αγοράσετε λινό ύφασμα της επιλογής σας από ένα μαγαζί με υφάσματα, να το τεντώσετε και να το στερεώσετε στις γωνίες του τοίχου με καρφάκια. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και απλές κουρτίνες για να ντύσετε έναν τοίχο στο υπνοδωμάτιο.

Τip

Αγοράστε διάφορες ποιότητες υφασμάτων και ντύστε με αυτά μερικούς καμβάδες που μπορείτε να προμηθευθείτε από μαγαζιά με είδη σπιτιού.

ourlife.gr

(Επισκέφθηκε 20 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)