Τα συμπτώματα αυτά οφείλονται στις ορμόνες του κύκλου των γυναικών. Μερικές ημέρες πριν από την περίοδο οι γυναίκες μπορεί να αρχίσουν να αισθάνονται πρήξιμο στο στήθος, δυσπεψία και πόνο στην κοιλιά. Σε άλλες περιπτώσεις ορισμένες γυναίκες μπορεί να έχουν πονοκέφαλο, πόνο στη μέση, ή ναυτία.

Αν θέλετε να αναζητήσετε ανακούφιση από όλα τα παραπάνω σε τροφές ή ροφήματα, τότε σας έχουμε τη λύση. Σε ένα πρόσφατο βίντεο στο Instagram, η ιδρύτρια της Spice Spice Baby και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Kanchan Koya, Ph.D., μοιράστηκε τα τρία κορυφαία μπαχαρικά που συνιστά να προσθέσετε στο φαγητό και τα ροφήματά σας για τη διαχείριση του προεμμηνορυσιακού συνδρόμου (PMS).

1. Τζίντζερ

Το πρώτο μπαχαρικό στη λίστα της Koya είναι το τζίντζερ. «Το τζίντζερ περιέχει αντιφλεγμονώδεις ενώσεις και πολυφαινόλες όπως η τζίντζερόλη. Η αυξημένη φλεγμονή θεωρείται ότι συμβάλλει σε πολλές από τις αρνητικές επιπτώσεις του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, επομένως η προσθήκη στη διατροφή αντιφλεγμονωδών μπαχαρικών όπως το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει» διευκρίνισε η Koya.

Η ίδια μίλησε επίσης για το πώς το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του φουσκώματος, ένα κοινό σύμπτωμα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. «Είναι εξαιρετικό για τον περιορισμό των αερίων και του φουσκώματος, γιατί μειώνει τη φλεγμονή και η υπερβολική φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει αέρια, φούσκωμα και γαστρική δυσφορία», είπε.

Το τζίντζερ μπορεί να προστεθεί στο τσάι, σε σαλάτες ή σε σούπες.

2. Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς και το τζίντζερ έχουν πολλές ομοιότητες, γι ‘αυτό βρίσκονται και τα δύο σε αυτή τη λίστα. «Όπως και το τζίντζερ, ο κουρκουμάς περιέχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ενώσεις όπως η κουρκουμίνη, οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση των αρνητικών συμπτωμάτων του PMS περιορίζοντας τη φλεγμονή», εξήγησε η Koya.

Ο κουρκουμάς μπορεί να προστεθεί στα περισσότερα φαγητά όπως και στο τσάϊ. Μάλιστα, μπορεί να συνδυαστεί και με το τζίντζερ.

3. Κανέλα

«Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι στην ωχρινική φάση του εμμηνορροϊκού κύκλου και κατά τη διάρκεια του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, είμαστε λιγότερο ευαίσθητες στην ινσουλίνη», είπε η Koya, όπως φαίνεται από τις έρευνες αλλά και μια μελέτη του 2021 που δημοσιεύτηκε από το The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

«Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα» σημείωσε η ειδικός.

Η Koya τόνισε επίσης ότι διαφορετικοί τύποι κανέλας μπορεί να έχουν διαφορετικά οφέλη και παρενέργειες όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες, «οπότε φροντίστε να ελέγξετε τις ετικέτες στις συσκευασίες πριν αγοράσετε κεϋλάνη ή αληθινή κανέλα» κατέληξε.

Μερικές επιλογές που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι ψημένη κολοκύθα με κανέλα, τσιπς μήλου με κανέλα ή τσάι με κανέλα.

Πηγή: healthstat.gr

(Επισκέφθηκε 4 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)