Υλικά

6 μπούτια κοτόπουλου
1 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
1/4 φλ. τσαγιού μέλι
1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
450 γρ. φασολάκια
Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
Πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο 200 βαθμούς και αλατοπιπερώστε τα μπούτια κοτόπουλου.
Βήμα 2
Λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω και ψήστε το και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Βήμα 3
Αφαιρέστε τα μπούτια του κοτόπουλου και αφήστε τα στην άκρη. Αδειάστε το περιττό λίπος, αλλά αφήστε λίγο για τη σάλτσα.
Βήμα 4
Προσθέστε το σκόρδο, ανακατέψτε μέχρι να αρωματιστεί, στη συνέχεια προσθέστε την καστανή ζάχαρη, το μέλι, το θυμάρι και τη ρίγανη και ανακατέψτε. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Βήμα 5
Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και καλύψτε το με τη σάλτσα.
Βήμα 6
Προσθέστε τα φασολάκια στο τηγάνι.
Βήμα 7
Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.

newsbeast.gr

(Επισκέφθηκε 12 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)