Πάνω από 500 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο Άργος Ορεστικό και τα αίτια της επιδημίας οφείλεται σε νοροϊό.

Σε ύφεση βρίσκεται το κύμα κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας που αντιμετωπίζουν από την περασμένη Παρασκευή το Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού και το Νοσοκομείο της Καστοριάς.

Οι άνθρωποι που ζήτησαν βοήθεια, έφτασαν τους 510, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που παρουσίασε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καστοριάς Β. Αντωνιάδης, ο οποίος εκτίμησε ότι το κύμα των κρουσμάτων βρίσκεται σε ύφεση. Ήδη Το ΚΕΕΛΠΝΟ, το ΕΚΕΠΥ και η Γ’ Περιφέρεια έχουν ενημερωθεί και παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Η επιδιομηλόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ Κασσιανή Μέλλου δήλωσε ότι η αιτία της επιδημίας οφείλεται σε νοροϊό που συχνά του χειμερινούς μήνες προκαλεί τέτοιου είδους κρούσματα και πλέον οι έρευνες στρέφονται στο αν υπάρχει κάτι κοινό που προκάλεσε αυτή την μεγάλη προσέλευση στο κέντρο υγεία και στο νοσοκομείο. Η επιδημιολόγος συνέστησε σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής για να μην υπάρξει δεύτερο κύμα γαστρεντερίτιδας.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε γνωστοποιείσει ότι «τα πρώτα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου δειγμάτων κοπράνων ασθενών που εστάλησαν στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας συνηγορούν υπέρ γαστρεντερίτιδας ιογενούς αιτιολογίας, ενώ από τον εργαστηριακό έλεγχο δειγμάτων νερού δεν προκύπτουν μέχρι στιγμής στοιχεία βακτηριακής επιμόλυνσης».

 
Στην περιοχή έχει μεταβεί εξειδικευμένο κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ.
 
 
 
 

try { _402_Show(); } catch(e) {}

madata.gr

Πηγή: typoskritis.gr

(Επισκέφθηκε 4 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)