«Η μισή Ελλάδα είναι άρρωστη» είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης για την έξαρση των ιώσεων και τον κορονοϊό. Ανέφερε ότι κάθε μέρα καταγράφονται 20.000-30.000 κρούσματα και παράλληλα υπάρχει ο αναπνευστικός – συγκυτιακός ιός (RSV) και η γρίπη

«Ο συγκυτιακός ιός έχει μια διαφορά από τον κορονοϊό: είναι πολύ πιο σημαντική η μεταδοτικότητά του με τις επιφάνειες, επομένως απαιτείται στα σχολεία και στους παιδότοπους αντισηψία στις επιφάνειες και τα παιχνίδια» είπε στον ΣΚΑΪ.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καθησυχασμός, καθώς ο RSV προσβάλει και μεγάλες ηλικίες. «Μεγάλοι άνθρωποι, με υπόστρωμα σε νοσήματα, νοσούν βαριά με αποτέλεσμα να οδηγούνται στα νοσοκομεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμμαχος στη μάχη κατά των ιών φαίνεται να είναι το εμβόλιο για τον κορονοϊό και αυτό της γρίπης, το οποίο εμπεριέχει το στέλεχος «Η3Ν2» που υπάρχει και στη γρίπη. Έτσι δημιουργείται μια ασπίδα μεγάλης προστασίας, όπως δήλωσε στη συνέχεια ο καθηγητής.

madata.gr
(Επισκέφθηκε 6 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)