Στη χρήση της προστατευτικής μάσκας, αλλά και των γαντιών αναφέρθηκε στην καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας ναι μεν υποστήριξε ότι σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσε να υπάρξει χρήση μάσκας, ωστόσο, το αν πρέπει να φοράμε ή όχι μάσκα εξαρτάται από τα επιδημολογιακά στοιχεία της κάθε χώρας.

Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι η τοποθέτηση είναι το να μην φοράει ο γενικός πληθυσμός μάσκα. «Με δεδομένη την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας δεν συνιστάται αυτή τη στιγμή η χρήση μάσκας στο γενικό κοινό» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στη χρήση γαντιών, ο κ. Τσιόδρας υποστήριξε ότι «υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι προστατεύουν από τον ιό» και πρόσθεσε ότι «η αδιάκριτη χρήση είναι μάταιη και μπορεί να οδηγήσει περισσότερο βλάβη παρά καλό».

Υπογράμμισε ότι δίνει «ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας», υπογραμμίζοντας ότι «ο ιός μπορεί να επιμολύνει τα γάντια με τον ίδιο τρόπο που μολύνει τα χέρια», ενώ επισήμανε ότι «το πλύσιμο των χεριών μετά την αφαίρεση των γαντιών είναι απαραίτητο».

try { _402_Show(); } catch(e) {}

 

madata.gr

(Επισκέφθηκε 15 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)