Σήμερα 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η καθημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας από τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος ανακοίνωσε ότι συνολικά 101 άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό. Το τελευταίο 24ωρο, σημειώθηκαν 2 νέοι θάνατοι.

Μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 25 νέα κρούσματα με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων να φτάνει τα 2. 170 συνολικά. Μέχρι τώρα, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, 76 στις ΜΕΘ νοσηλεύονται άτομα.

Τα νέα κρούσματα του Covid-19 στην Ελλάδα είναι 25 ενώ συνολικά οι περιπτώσεις του κορονοϊού φτάνουν τις 2.170.

Όπως αναφέρθηκε στην ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα, οι ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι πλέον 76.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι μία γυναίκα 96 ετών μπήκε στην μακάβρια λίστα των νεκρών από τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

Η γυναίκα έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ.

Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας κατέληξε στο νοσοκομείο «Αττικόν» ένας 84χρονος άνδρας.

 Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόρδας αναφέρθηκε σε όσους έφυγαν με προορισμό την επαρχία εν μέσω κορονοϊού, λέγοντας πως είναι σημαντικότατη η τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «είναι σημαντικότατη η τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας και απομόνωση με το παραμικρό σύμπτωμα για όσους συμπολίτες μας έχουν μετακινηθεί στην επαρχία, κυρίως για να μη μεταδώσουν τον ιό στους άλλους . Δεν ξέρω αν μετακινήθηκαν νόμιμα ή παράνομα, αλλά δεν θα ήθελα να χαλάσουμε επ’ αφορμή των γιορτών τις γιορτές μας. Εγώ δεν θα ήθελα να έχω τέτοια ευθύνη πάνω μου, ότι μετέφερα τον ιό».

Μάλιστα, όπως είπε ακόμα και σε έναν πονόλαιμο θα πρέπει κάποιος να δώσει σημασία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε 155.000 μακροχρόνια ανέργους.
Ποιους ανέργους αφορά το επίδομα 400 ευρώ που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Διευκρινίσεις για τη χορήγηση του έκανε, μιλώντας στο Mega, ο διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Σύμφωνα με τον διοικητή η χθεσινή ανακοίνωση αφορά 155.000 περίπου μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι έγιναν μακροχρόνια άνεργοι εντός του τελευταίου έτους, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες εγγεγραμμένης ανεργίας στο μητρώο του ΟΑΕΔ.

«Όσοι είναι άνεργοι από 12 έως 24 μήνες και δεν έχουν λάβει το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας, θα πάρουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ» διευκρίνισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πρωτοψάλτης ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε ήδη μία μεγάλη παρέμβαση, που είναι η δίμηνη παράταση σε όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αυτοί είναι συνολικά σχεδόν 200.000 άνθρωποι. Επίσης, θα δώσουμε δίμηνη παράταση και σε όσους έληξε η επιδότησή τους τον Απρίλιο. ‘Αλλοι 40.000 άνθρωποι» συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός είχε πει χθες για το επίδομα:

«Σήμερα, ανακοινώνω μία ακόμη πρωτοβουλία προς μία ειδική ομάδα του πληθυσμού: Οι 155.000 μακροχρόνια άνεργοι της πατρίδας μας θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ. Προσοχή, όμως: Μέχρι σήμερα, θυσιάζουμε συνειδητά ένα μέρος της ευημερίας μας για να προστατεύσουμε την υγεία και την κοινωνική συνοχή. Γιατί η ύφεση το 2020 θα είναι μεγάλη. Ακόμα μεγαλύτερη, όμως, μπορεί να είναι η ανάκαμψη το 2021».
ΠΟΥ: Δεν θα πρέπει να περιμένουμε το εμβόλιο τους επόμενους 12 μήνες

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της επιδημίας Covid-19 μειώνεται σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης, όπως στην Ιταλία και την Ισπανία, αλλά η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Βρετανία και την Τουρκία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Στην συνολική εικόνα της επιδημίας, «το 90% των κρουσμάτων προέρχεται από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αρα είναι βέβαιο ότι δεν βλέπουμε ακόμη την κορύφωση», δήλωσε η εκπρόσωπος του Οργανισμού Μάργκαρετ Χάρις κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Γενεύη.

Ο ΠΟΥ θα δημοσιεύσει εντός της ημέρας οδηγίες προς τις χώρες μέλη με τα έξι βήματα που θα πρέπει να έχουν γίνει πριν αρχίσει η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, είπε η εκπρόσωπος.

«Το πιο σημαντικό βήμα είναι: "η μετάδοση (στην χώρα σας) έχει ελεγχθεί;"».

Στις ΗΠΑ υπάρχει αυτήν την στιγμή η μεγαλύτερη εξάπλωση της επιδημίας και έχει υπάρξει «εξαιρετικός εταίρος», πέραν του ότι είναι ο μεγαλύτερος χορηγός του ΠΟΥ», είπε η Μάργκαρετ Χάρις.

«Πάντα θα υπάρχουν επικρίσεις κατά οργανισμών, είναι σημαντικό να ακούμε την κριτική, κυρίως την εποικοδομητική κριτική. Και η δουλειά μας θα συνεχισθεί ανεξαρτήτως οποιωνδήποτε θεμάτων υπάρχουν».

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους εξέφρασε χθες την πεποίθηση ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τον ΠΟΥ, παρά τις πρόσφατες επικρίσεις του Ντόναλντ Τραμπ για την διαχείριση της επιδημίας Covid-19.

Στην Κίνα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, «ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τα εισαγόμενα κρούσματα», διαπιστώνει ο ΠΟΥ.

Η Ρωσία έχει γίνει η σημαντικότερη πηγή εισαγόμενων κρουσμάτων, με συνολικά 409 επιβεβαιωμένα κρούσματα προερχόμενα από την βόρεια γείτονά της.

«Δεν θα πρέπει να περιμένουμε το εμβόλιο του επόμενους 12 μήνες ή και περισσότερο», είπε λακωνικά.

try { _402_Show(); } catch(e) {}

 
 

madata.gr

(Επισκέφθηκε 1 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)