Εχετε αναρωτηθεί ποτέ, εκτός από τον προφανή λόγο της ηλικίας, τι άλλο μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες στο πρόσωπό σας; Αξίζει να γνωρίζετε ότι κάποιες από τις καθημερινές σας συνήθεις, όσο «ακίνδυνες» κι αν μοιάζουν και δεν φανταζόσασταν ποτέ ότι μπορεί να λειτουργούν αρνητικά για την εικόνα σας, ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση του προσώπου.

Πίνετε τον καφέ με καλαμάκι
Ευτυχώς η χρήση πλαστικών καλαμακίων έχει απαγορευτεί σε πολλές χώρες, κάτι που δεν είναι μόνο καλό για το περιβάλλον αλλά και για το δέρμα σας. Ρουφώντας τον καφέ ή το ρόφημά σας με καλαμάκι, σπρώχνετε τα χείλη σας σε μια επαναλαμβανόμενη κίνηση, η οποία αυξάνει, τελικά, το σχηματισμό ρυτίδων γύρω από το στόμα.

Μασάτε τσίχλα
Το να μασάτε μια τσίχλα μία στο τόσο δεν είναι κακό. Ωστόσο, εκείνοι που μασούν τσίχλα σε καθημερινή βάση γύρω από το στόμα τους έχουν ένα συγκεκριμένο μοτίβο ρυτίδων.

Υπερβολική χρήση του τηλεφώνου
Η υπερβολική χρήση του τηλεφώνου τόσο για επαγγελματικούς όσο και για ψυχαγωγικούς λόγους -βλέπε social media- δημιουργεί οριζόντιες ρυτίδες στο λαιμό. Γι’ αυτό προσπαθήστε να περιορίσετε τη χρήση του όσο το δυνατόν περισσότερο.

Δεν τρώτε υγιή λίπη
Προσπαθώντας να μειώσετε τις θερμίδες που καταναλώσετε καθημερινά το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι να κόψετε εντελώς όλα τα λίπη. Η κατανάλωση, ωστόσο, υγιών λιπών όπως το ελαιόλαδο, το αβοκάντο και οι ξηροί καρποί θρέφουν το δέρμα και αποτρέπουν την πρώιμη εμφάνιση ρυτίδων. 

ourlife.gr

(Επισκέφθηκε 9 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)