Αυτό το ρόφημα είναι ένα αμφιλεγόμενο συστατικό: Βοηθά πραγματικά στην απώλεια βάρους, ρίχνει στο σάκχαρο και βελτιώνει όντως την υγεία του εντέρου;

Μην ανησυχείτε: Ο δρ Will Bulsiewicz, γαστρεντερολόγος, μπήκε στο Instagram για να περιγράψει αν αυτό το ρόφημα είναι πραγματικά τόσο υγιεινό όσο φαίνεται να είναι.

Δείτε τι είπε ο Bulsiewicz για το «ενδιαφέρον» ρόφημα—συν μία συνταγή με τρία συστατικά για να το ενσωματώσετε στη διατροφή σας.

«Όλοι έχουμε δει ότι το μηλόξυδο είναι trend, αλλά ισχύουν ό,τι λέγεται για αυτό ή είναι απλώς μόδα;» αναφέρει ο γαστρεντερολόγος στην ανάρτηση.

Kombucha: Το τσάι που κάνει καλό στο έντερο – Που θα το βρείτε, πόσο πρέπει να πίνετε – Εύκολη συνταγή

Ο Bulsiewicz αναλύει ορισμένα από τα οφέλη για την υγεία του ξιδιού

«Το μηλόξυδο, όπως και άλλες μορφές ξιδιού, μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, να μειώσει την ποσότητα της ινσουλίνης που απελευθερώνεται και να μας κάνει να νιώθουμε χορτάτοι. Έτσι, υπάρχουν οφέλη από την κατανάλωση ξιδιού στα γεύματα, και αυτό περιλαμβάνει το μηλόξυδο».

Όταν αγοράζετε μηλόξυδο, φροντίστε να αναζητήσετε βιολογικά για να συμβάλλετε σε ένα υγιές έντερο.

«Το πλεονέκτημα του βιολογικού μηλόξυδου είναι ότι δεν είναι παστεριωμένο και έχει ζωντανά ενεργά μικρόβια», είπε.

Πώς μπορείτε λοιπόν να ενσωματώσετε αυτό το ρόφημα για το έντερο στη διατροφή σας; Ο Bulsiewicz πρότεινε ένα απλό ρόφημα που θα κάνει το μηλόξυδο πιο εύκολο στην κατάποση.

«Όσον αφορά το μηλόξυδο, μπορείτε να κάνετε μια φθηνή, στο σπίτι μορφή κομπούχα, παίρνοντας μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο και ανακατεύοντάς το με 1 ποτήρι νερό, στύβετε λεμόνι και αν χρειάζεστε γλυκαντικό, προσθέστε το. Ανακατέψτε το και πιείτε το. Είναι πραγματικά πολύ νόστιμο και μοιάζει πολύ με την κομπούχα».

Ο Bulsiewicz ανέφερε στα σχόλια ότι είναι «σημαντικό να αραιώσετε» το μηλόξυδο λόγω των αρνητικών επιπτώσεων που μπορεί να έχει στα δόντια σας όταν το πίνετε απευθείας.

πηγή: oloygeia.gr

 
(Επισκέφθηκε 1 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)