Το ρόφημα με τα εκατοντάδες οφέλη για τον οργανισμό που καταπολεμά τις ιώσεις και σε βοηθά στην απώλεια βάρους χάρη.

Το ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και η διατήρηση ενός υγιούς βάρους είναι θεμελιώδεις αρχές της συνολικής ευεξίας. Η περίπλοκη σύνδεση μεταξύ ανοσίας στις ιώσεις και απώλειας βάρους συχνά περιλαμβάνει παράγοντες όπως είναι η φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες. Τα αντιφλεγμονώδη ποτά, πλούσια σε αντιοξειδωτικά, έχουν αναδειχθεί ως ισχυροί σύμμαχοι στην υποστήριξη τόσο του ανοσοποιητικού όσο και της διαχείρισης βάρους.

Αυτά τα ροφήματα αξιοποιούν τα φυσικά οφέλη των ενώσεων που καταπολεμούν τη φλεγμονή, βοηθώντας τον οργανισμό να αποκρούσει ασθένειες και ιώσεις και ενδεχομένως διευκολύνοντας την απώλεια βάρους. Η διερεύνηση της συνέργειας μεταξύ της υγείας του ανοσοποιητικού, της διαχείρισης βάρους και της κατανάλωσης αντιφλεγμονωδών ποτών αποκαλύπτει μια ολιστική προσέγγιση για την ευεξία που ενσωματώνει την περίπλοκη αλληλεπίδραση αυτών των συστημάτων από το σώμα. Ο Michael Green, MD, αποκάλυψε ότι η ενσωμάτωση χυμού καρότου-τζίντζερ είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή μας για κορυφαίο ανοσοποιητικό σύστημα και διαχείριση βάρους.

Χυμός καρότου-τζίντζερ

Ο χυμός καρότου-τζίντζερ ξεχωρίζει ως ένα ισχυρό ελιξίριο που μπορεί να συμβάλει σημαντικά τόσο στην ανοσία όσο και στην απώλεια βάρους. Γεμάτο με αντιοξειδωτικά, αυτό το ζωντανό παρασκεύασμα που προέρχεται από καρότα και τζίντζερ προσφέρει μια θρεπτική ώθηση που υποστηρίζει την άμυνα του οργανισμού ενάντια σε ασθένειες και φλεγμονές.

Τα καρότα είναι πλούσια σε βήτα-καροτίνη, γνωστή για τις ιδιότητές τους που τονώνουν το ανοσοποιητικό. Εν τω μεταξύ, το τζίντζερ φέρνει αντιφλεγμονώδη και πεπτικά οφέλη στο μείγμα. Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν σε αυτόν τον χυμό όχι μόνο βοηθούν στην προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος αλλά βοηθούν επίσης στην απώλεια βάρους μειώνοντας το οξειδωτικό στρες και προάγοντας έναν πιο υγιή μεταβολισμό.

Το πράσινο υπογραμμίζει επίσης τα οφέλη των καρότων σε αυτόν τον χυμό, τα οποία περιλαμβάνουν αντιοξειδωτικά και τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. «Τα καρότα είναι γεμάτα βήτα-καροτίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις φλεγμονές. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν επίσης τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες συμβάλλουν στη φλεγμονή και θέτουν σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό σύστημα. Το τζίντζερ έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, επομένως είναι ένα φυσικό ζευγάρι για ένα νόστιμο, πρωινό χυμό που τονώνει το ανοσοποιητικό» ανέφερε ο Dr. Green στο She Finds.

Στη συνέχεια, η προσθήκη τζίντζερ είναι γνωστό ότι ελαχιστοποιεί τη φλεγμονή ακόμη περισσότερο. «Το τζίντζερ περιέχει βιοδραστικές ενώσεις όπως η τζίντζερόλη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή και ενισχύει την ανοσολογική απόκριση. Τα καρότα και το τζίντζερ είναι επίσης γεμάτα βιταμίνες και μέταλλα, ιδιαίτερα βιταμίνες C και Α. Η βιταμίνη C είναι ιδιαίτερα γνωστή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού της ιδιότητες και ικανότητα υποστήριξης της άμυνας του οργανισμού έναντι των λοιμώξεων», λέει ο Green.

Ο χυμός καρότου-τζίντζερ είναι κατάλληλος για όσους αναζητούν διαχείριση βάρους, παρέχοντας ζωτικά θρεπτικά συστατικά χωρίς να προσθέτουν υπερβολικές θερμίδες στη διατροφή. «Ενώ ο χυμός στερείται φυτικών ινών σε ολόκληρα φρούτα και λαχανικά, η ενσωμάτωση λίπους πολτού στον χυμό ή η κατανάλωση ολόκληρων λαχανικών μαζί με τον χυμό μπορεί να συμβάλει στην πρόσληψη φυτικών ινών.

Οι φυτικές ίνες μας βοηθούν να αισθανόμαστε χορτάτοι και υποστηρίζουν την απώλεια βάρους μειώνοντας την ποσότητα που θέλουμε να φάμε. Μπορεί εύκολα κανείς να προσθέσει στοιχεία εσπεριδοειδών όπως λεμόνι ή πορτοκάλι για να ενισχύσει τη γεύση και το μεταβολισμό», καταλήγει ο Green.

Πηγή: theissue.gr

(Επισκέφθηκε 38 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)