Μερικές φορές η καλύτερη λύση καθαρισμού είναι η απλούστερη.

Για παράδειγμα, αγοράζετε πολλά και διαφορετικά καθαριστικά για την κουζίνα και το μπάνιο , προκειμένου να απομακρύνετε δύσκολους λεκέδες και καμένα λίπη, χωρίς να έχετε πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επίσης, ξοδεύετε αρκετά χρήματα για να μην αναφερθούμε και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Πολλές φορές στο παρελθόν σας έχουμε προτείνει εναλλακτικούς τρόπους καθαρισμού με ξίδι, μαγειρική σόδα, λεμόνι.

Σήμερα, θα σας προτείνουμε ακόμα έναν, εξίσου εύκολο και αρκετά αποτελεσματικό:το σαμπουάν.

Τα σαμπουάν διατηρούν καθαρό το τριχωτό της κεφαλής, προσφέροντας ενυδάτωση και λάμψη. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να καθαρίσει κι άλλα πράγματα.

Ας δούμε μερικά από αυτά:

Ανοξείδωτες επιφάνειες

Εκτός από το baby oil, τα κρεμώδη σαμπουάν μπορούν να καθαρίσουν αποτελεσματικά τις inox επιφάνειες. Σε ένα πανό μικροϊνών , προσθέστε μια μικρή ποσότητα σαμπουάν και με απαλές κινήσεις καθαρίστε τις ανοξείδωτες επιφάνειες του σπιτιού σας.

Λίπη κουζίνας

Η συσσώρευση λίπους στην κουζίνα είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Ρίξτε μια σταγόνα σαμπουάν σε ένα υγρό πανί ή πετσέτα και καθαρίστε τα καμένα υπολείμματα φαγητού από τον πάγκο, τις εστίες, τα πλακάκια. .

Μπάνιο

Χρησιμοποιήστε το σαμπουάν και ως καθαριστικό μπάνιου. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην απομάκρυνση από τον νιπτήρα ξερής οδοντόπαστας, δακτυλικών αποτυπωμάτων (από τη βρύση) αλλά και των αλάτων ( ήπιας μορφής).

Καθρέφτες

Πριν μπείτε στο ντους , περάστε με λίγο σαμπουάν κι ένα πανί τον καθρέφτη του μπάνιου. Περάστε στη συνέχεια με καθαρό χαρτί ή μια καθαρή πετσέτα και θα διαπιστώσετε ότι ο καθρέφτης δεν θα θαμπώσει από τους υδρατμούς.

Σφουγγάρισμα

Αν και δεν είναι κατάλληλο για ξύλο, το σαμπουάν όταν διαλυθεί στον κουβά σφουγγαρίσματος, καθαρίζει τα πλακάκια στο λεπτό. Προσοχή στην ποσότητα για την αποφυγή έντονου αφρού.

Ο χημικός Alexis Rochester συνιστά τη χρήση βρεφικού σαμπουάν καθώς δεν περιέχει χρωστικές ουσίες, parabens, και έντονο άρωμα.

ourlife.gr

(Επισκέφθηκε 1 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)