Ερευνητές του πανεπιστημίου του Konstanz απεφάνθησαν πως όσοι τρώνε με κλειστά τα μάτια ή στο σκοτάδι, καταναλώνουν μέχρι και 10% λιγότερη τροφή

Φάτε στο σκοτάδι για να χάσετε κιλά, υποστηρίζουν Γερμανοί επιστήμονες που επισημαίνουν ότι, για να αδυνατίσουμε, δεν έχουμε παρά να κλείσουμε τα φώτα του σπιτιού και να απολαύσουμε το αγαπημένο μας φαγητό.

«Κλείστε τα φώτα ή απλά φορέστε ένα μαντίλι για να μην βλέπετε τι τρώτε είναι ο εύκολος τρόπος για να χάσει κανείς κιλά», αναφέρουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Konstanz στη Γερμανία εξηγώντας το συλλογισμό τους.

Το απλό αυτό τρικ αποδίδει καρπούς καθώς αποτρέπει τα άτομα να τρώνε μεγάλες ποσότητες γιατί πολύ απλά, με κλειστά τα μάτια, απολαμβάνουμε το φαγητό μας αφού δεν έχουμε στόχο να φάμε όλο το πιάτο μας. Ακόμα κι αν δεν έχουμε χορτάσει, σταματάμε να τρώμε, υποστηρίζουν οι Γερμανοί επιστήμονες και προσθέτουν πως, όταν δεν βλέπουμε την τροφή μας, διεγείρεται ένα τμήμα του εγκεφάλου το οποίο «ανησυχεί» γι’ αυτό που τρώμε χωρίς να το βλέπουμε.

Μετά το πείραμά τους, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως , όσοι είχαν κλείσει τα μάτια μ΄ένα μαντίλι ή απλά έτρωγαν στο σκοτάδι, κατανάλωναν 10 % λιγότερη τροφή. Στην περίπτωση των εθελοντών που συμμετείχαν στην έρευνα του Πανεπιστημίου Konstanz, οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως, όσοι δεν έβλεπαν τι έτρωγαν, είχαν καταναλώσει 10% λιγότερη ποσότητα παγωτού από αυτή που είχαν καταναλώσει όσοι απολάμβαναν οπτικά το φαγητό τους. Επιπλέον, αυτοί που έτρωγαν στα σκοτεινά, είχαν υπερεκτιμήσει κατά 88% την ποσότητα που είχαν καταναλώσει.

«Τρώγοντας στα σκοτεινά, εμποδίζουμε την επονομαζόμενη «κεφαλική φάση της πέψης», η οποία ενεργοποιείται βλέποντας κανείς την τροφή του, την προώθηση της σιελόρροιας αλλά και την απελευθέρωση των γαστρικών υγρών καθιστώντας με τον τρόπο αυτό την τροφή λιγότερο εύκολη στην κατάποση» , εξηγεί η επικεφαλής της γερμανικής έρευνας, Μπρίτα Ρένερ.
Πηγή: kritipress.gr

(Επισκέφθηκε 5 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)