Το θαλασσινό νερό έχει πολλά θεραπευτικά οφέλη τόσο για το μυαλό όσο και για το σώμα, προάγοντας συνολικά το αίσθημα ευεξίας.

Πριν από χιλιάδες χρόνια, ο Ιπποκράτης ανακάλυψε ότι το θαλασσινό νερό βοήθα στην επούλωση των πληγών, στην πρόληψη των λοιμώξεων και στην ανακούφιση του πόνου. Ιστορικά, οι γιατροί συνιστούν στους ασθενείς τους μπάνια για να βελτιώσουν τα συμπτώματα διαφόρων ιατρικών καταστάσεων. Όλα αυτά μόνο τυχαία δεν είναι. Παρακάτω λοιπόν σού παρουσιάζουμε 7 κορυφαία θεραπευτικά οφέλη του θαλασσινού νερού.

Το θαλασσινό νερό είναι κάνει καλό στην επιδερμίδα
Το θαλασσινό νερό είναι αντιικό, αντιβακτηριακό και ενισχύει την επούλωση των πληγών, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο και ιώδιο. Το θαλασσινό νερό είναι επίσης υψηλό σε μέταλλα όπως το ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο. Το μαγνήσιο βοηθά την επιδερμίδα να διατηρεί την υγρασία της, κάνοντάς την πιο ανθεκτική και χαρίζοντάς της νεανική όψη. Λόγω των παραπάνω μετάλλων, το θαλασσινό νερό είναι επίσης εξαιρετικό για χρόνιες δερματικές παθήσεις, όπως η ψωρίαση και το έκζεμα.

Εξαιρετικό για το αναπνευστικό σύστημα
Το κολύμπι στην θάλασσα σχετίζεται με μειωμένα συμπτώματα αλλεργιών, ιγμορίτιδας, άσθματος και άλλων αναπνευστικών συμπτωμάτων. Αυτό οφείλεται στην επίδραση που έχει το νερό στην επένδυση των ιγμορείων, καθώς μειώνει τη φλεγμονή και μιμούμενο τα υγρά του ίδιου του σώματος, δεν προκαλεί ερεθισμό.

Μειώνει το στρες
Η υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο στο θαλασσινό νερό, έχει ηρεμιστική επίδραση στο νευρικό σύστημα κι έτσι σε βοηθά να χαλαρώσεις. Καθώς επιπλέεις στο θαλασσινό νερό, η έλλειψη βαρύτητας του νερού μπορεί επίσης να έχει μια ηρεμιστική επίδραση στο μυαλό, επιβραδύνοντας και μετατρέποντας τα εγκεφαλικά κύματα σε μια χαλαρή κατάσταση διαλογισμού. Το κολύμπι στη θάλασσα μειώνει επίσης την αρτηριακή πίεση και μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου.

Eνισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Ο αριθμός των ερυθρών αιμοσφαιρίων αυξάνεται από 5 έως 20% μετά από μια βουτιά στη θάλασσα. Ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων αυξάνεται ακόμη περισσότερο. Το θαλασσινό νερό είναι ένα φανταστικό, φυσικό φάρμακο για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, αναιμία, ακόμη και υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Μειώνει τον πόνο
Το θαλασσινό νερό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του μυϊκού πόνου, της αρθρίτιδας και του πόνου που σχετίζεται με τις μετεγχειρητικές επεμβάσεις λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του. Το κολύμπι στη θάλασσα είναι επίσης εξαιρετικό για την κυκλοφορία του αίματος, ιδιαίτερα εάν αντέχεις τις πιο κρύες θάλασσες. Το κρύο νερό αυξάνει επίσης την απελευθέρωση ντοπαμίνης και σεροτονίνης, τις φυσικές ορμόνες της χαράς.

Μειώνει την όψη της κυτταρίτιδας
Το κολύμπι στη θάλασσα ασκεί πίεση στους ιστούς και στα λεμφαγγεία, γεγονός που προάγει τη ροή της λέμφου που μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Το θαλασσινό νερό υποστηρίζει την υγεία του θυρεοειδή
Το θαλασσινό νερό είναι πλούσιο σε ιώδιο που είναι απαραίτητο για έναν υγιή θυρεοειδή. Ο θαλασσινός αέρας είναι επίσης μια καλή πηγή ιωδίου. Σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Irish Medical Journal διαπίστωσε ότι η συνεχής έκθεση στο θαλασσινό αέρα μπορεί να συμπληρώσει την πρόσληψη ιωδίου ενός ατόμου.

πηγή: ladylike.gr

 
(Επισκέφθηκε 24 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)