Ποιες οι συμβουλές και λύσεις

Η μακροχρόνια χρήση βερνικιών, ασετόν, χημικών προϊόντων και τεχνικών επεξεργασιών ταλαιπωρούν τα νύχια κάνοντάς τα τελικά αδύναμα και εύθραυστα.

Ακόμα, το συχνό λιμάρισμα και η κακιά συνήθεια της ονυχοφαγίας κάνουν τα νύχια επιρρεπή στα σπασίματα.

Επίσης τα νύχια έρχονται καθημερινά σε επαφή με το νερό και με τα είδη οικιακού καθαρισμού που περιέχουν πολύ δυνατές χημικές ουσίες οδηγώντας στη φθορά τους.

Με αυτόν τον τρόπο τα νύχια αφυδατώνονται και γίνονται πιο επιρρεπή στα σπασίματα.

Μύκητες και διάφορες παθολογικές καταστάσεις, όπως οι παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα και ο σακχαρώδης διαβήτης κάνουν τα νύχια εύθραυστα.

Οι ελλείψεις του οργανισμού σε θρεπτικά συστατικά, όπως οι βιταμίνες Α και Ε, σε βιοτίνη, ασβέστιο, σίδηρο και ψευδάργυρο εξασθενούν τα νύχια.

Αντιμετώπιση σπασμένων νυχιών

Για να επαναφέρετε τα νύχια σας στη υγιή τους κατάσταση αφήστε τα ένα διάστημα χωρίς βερνίκι. Έτσι, σύμφωνα με όσα αναφέρει το yo.gr, θα ξεκουραστούν και θα απαλλαχθούν από τις χημικές ουσίες με τις οποίες έρχονται σε επαφή.

Χρησιμοποιείτε γάντια όταν πλένετε τα πιάτα ή κάνετε άλλες δουλειές στο σπίτι.

Φροντίστε τα νύχια σας χρησιμοποιώντας καθημερινά ειδικά ενυδατικά λάδια .

Τα λάδια τα θρέφουν και τα δυναμώνουν αποτρέποντας το ξεφλούδισμα, το ράγισμα και το σπάσιμο.

Αν τα νύχια σας έγιναν ξαφνικά ευαίσθητα, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Θα σας παραπέμψει σε εξετάσεις για να ελέγξετε τη γενικότερη κατάσταση της υγείας σας.

Μπορεί να έχετε κάποια έλλειψη σε θρεπτικά συστατικά ή μπορεί να πάσχετε από κάποια πάθηση του θυρεοειδούς αδένα.

Προσέξτε καλύτερα τη διατροφή σας και φροντίστε να είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ενισχύστε τον οργανισμό σας με τη λήψη κατάλληλων συμπληρωμάτων διατροφής εξαλείφοντας κάθε είδους ανεπάρκεια.

Όταν περιποιείστε τα νύχια σας μόνοι σας κάντε το με τον σωστό τρόπο και με τα σωστά προϊόντα. Δείτε τι μπορεί να κάνετε λάθος και τραυματίζετε τα νύχια σας. Μη χρησιμοποιείτε τα νύχια σας αντί για εργαλεία, για παράδειγμα για να ανοίξετε κάτι, γιατί κινδυνεύετε να τα τραυματίσετε και να τα σπάσετε.

Όταν τα ξεβάφετε, να χρησιμοποιείτε καθαρό ασετόν και μην τα ξεφλουδίζετε, ειδικά αν θέλετε να αφαιρέσετε το ημιμόνιμο μανικιούρ.

Τέλος μην το παρακάνετε με την πολύ συχνή χρήση απολυμαντικών επειδή αφυδατώνουν το δέρμα και τα νύχια σας, γι’ αυτό η χρήση τους θα πρέπει να γίνεται με μέτρο. 

ilovestyle.com

(Επισκέφθηκε 13 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)