Τα περισσότερα φρούτα περιέχουν τουλάχιστον 80% νερό, επομένως είναι η ιδανική τροφή για την ενυδάτωση του οργανισμού όταν είμαστε άρρωστοι με πυρετό. Επίσης, πολλά φρούτα περιέχουν σημαντική ποσότητα βιταμίνης C, η οποία είναι απαραίτητη για την ανοσολογική απόκριση, καθώς και την σωστή λειτουργία των κυττάρων.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι τα πορτοκάλια και άλλα εσπεριδοειδή, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη C βοηθούν στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος για να απαλλαγούμε από τυχόν λοιμώξεις που προκαλούν πυρετό.

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ορισμένα φρούτα, ειδικά αυτά με σπόρους και φλούδα, έχουν πολλές φυτικές ίνες και μπορεί να είναι δύσκολο να χωνευτούν όταν έχουμε πυρετό (επειδή το πεπτικό σύστημα μάλλον δεν είναι στην καλύτερή του κατάσταση). Οι φιλικές προς το στομάχι μπανάνες και τα αβοκάντο είναι καλές επιλογές καθώς είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν γαστρεντερική ενόχληση.

Τα καλύτερα φρούτα για τον πυρετό:

1. Εσπεριδοειδή

2. Μήλα

3. Μπανάνες

4. Αβοκάντο

Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε όταν έχετε πυρετό

Εάν έχετε υψηλό πυρετό, προσέξτε τις ακόλουθες τροφές που μπορεί να καθυστερήσουν την ανάρρωσή σας.

1. Αλκοόλ, σόδα και ροφήματα με καφεΐνη

Αποφύγετε αυτά τα ποτά, καθώς μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση, λένε οι ειδικοί. Να θυμάστε ότι το σώμα σας χρειάζεται άφθονα ενυδατικά υγρά για να καταπολεμήσει μια μόλυνση. Το μαύρο τσάι – το οποίο περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά – είναι μία καλή επιλογή ενώ βρίσκεστε στην ανάρρωση.

2. Τρόφιμα με ζάχαρη

Η ζάχαρη προκαλεί φλεγμονή στο σώμα και μπορεί να επηρεάσει την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος. Όταν είστε άρρωστοι, προσπαθήστε να περιορίσετε τα παρακάτω:

– Κέικ, μπισκότα και άλλα αρτοσκευάσματα

– Καραμέλες

– Ζαχαρούχα δημητριακά

– Παγωτό

3. Επεξεργασμένα κρέατα

Τα κρέατα που είναι σκληρά ή μέσα σε περίβλημα, όπως τα χοτ ντογκ, είναι δύσκολο να τα χωνέψει κάποιος όταν είναι άρρωστος. Δεν θέλετε να σπαταλήσετε την πολύτιμη ενέργεια που χρειάζεται το σώμα σας για να θεραπευθεί προκειμένου να χωνέψετε ένα λουκάνικο που φάγατε το πρωί.

Όταν είστε άρρωστοι, προσπαθήστε να αποφύγετε:

– Χοτ ντογκ και λουκάνικα

– Μπέικον

– Deli κρέατα

Πηγή: healthstat.gr

(Επισκέφθηκε 5 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)