Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Ηρακλείου συμμετέχει στην σύσκεψη που καλεί το σωματείο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελίου την Παρασκευή 10 Μάη στις 7μμ στο ΕΚΗ με σκοπό την διοργάνωση Πανηρακλειώτικου συλλαλητηρίου στις 21 Μάη για το ζήτημα της υγείας στον Νομό μας. Τα σωματεία των υγειονομικών μας καλούν σε ανάληψη κοινής αγωνιστικής δράσης όλα τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς η κατάσταση των δομών υγείας του Ηρακλείου είναι σε τραγική κατάσταση και τα προβλήματα λειτουργίας και εξυπηρέτησης των πολιτών είναι πολύ σοβαρά, ενώ το δικαίωμα για δωρεάν και υψηλού επιπέδου παροχές υγείας καταστρατηγείται σταθερά με κάθε νέο μέτρο που ψηφίζεται και υλοποιείται.

Η σοβαρή υποβάθμιση, η υπολειτουργία του Βενιζελίου, της παιδοψυχιατρικής και των υπολοίπων τμημάτων του ΠΑΓΝΗ, η έναρξη των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων και η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας αφορούν πρώτα και κύρια τους ασθενείς.

Όλη αυτή η κατάσταση που εκπορεύεται από την στρατηγικής της ΕΕ για την υγεία, που την υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις και στόχο έχουν την μετατροπή της υγείας σε πανάκριβο εμπόρευμα, στην εκτίναξη της κερδοφορία των κλινικαρχών, χτυπά άμεσα και όλους τους συναδέλφους μισθωτούς μηχανικούς και άλλους τεχνικούς.

Γι αυτό κρίνουμε την συμμετοχή του σωματείου μας απαραίτητη, ώστε μαζί με τους συναδέλφους από τα υπόλοιπα σωματεία να παλέψουμε για δημόσια δωρεάν υγεία, στο ύψος των αναγκών μας, για άμεση έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν τα κενά και ο απαραίτητος εξοπλισμός με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών. Να σταματήσει το αίσχος των απογευματινών χειρουργείων.

(Επισκέφθηκε 2 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)