Η συγκατοίκηση είναι αναμφισβήτητα ένα ευχάριστο γεγονός που φέρνει το ζευγάρι πιο κοντά και δημιουργεί μία όμορφη καθημερινότητα. Ο ενθουσιασμός για το ξεκίνημα μιας κοινής ζωής είναι μεγάλος, αλλά πολλές φορές μπορεί να συνοδεύεται από κάποιες «διαφωνίες», που φυσικά αν υπάρχει καλή επικοινωνία λύνονται.

Ποιοι είναι όμως οι πιο συχνοί λόγοι που το ζευγάρι μπορεί να διαφωνεί όταν αποφασίσει να συγκατοικήσει; Παρακάτω σας τους παρουσιάζουμε όλους. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Περιοχή αναζήτησης
Μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που πρέπει να σκεφτεί το ζευγάρι είναι η περιοχή στην οποία θα μετακομίσει. Η γειτονιά που οι χαρούμενοι σύντροφοι θα επιλέξουν πρέπει να καλύπτει απόλυτα τις παρούσες ανάγκες τους και αν πρόκειται δε για αγορά σπιτιού, καλό είναι να λάβουν υπόψη τους και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Αν για παράδειγμα θέλουν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους με ένα νέο μέλος ή σκέφτονται να υιοθετήσουν ένα κατοικίδιο, είναι καλύτερο να επενδύσουν σε μία πιο οικογενειακή περιοχή με σχολεία, πάρκα και παιδικές χαρές, παρά σε μια γειτονιά του πυκνοκατοικημένου κέντρου.

Μέγεθος σπιτιού
Αφού το ζευγάρι αποφασίσει για το ποιο θα είναι το μέρος που θα εγκατασταθεί, έφτασε η στιγμή να επιλέξει το σπίτι των ονείρων του. Σημαντικό ρόλο παίζει το μέγεθος αυτού, ειδικά αν πρόκειται για μία επιλογή που θα τους ακολουθεί για πολλά χρόνια. Πριν λοιπόν επισκεφθούν κάποιο φυσικό ή ηλεκτρονικό κατάστημα με είδη τεχνολογίας ή σπιτιού, είναι απαραίτητο να γνωρίζουν ακριβώς τους χώρους της κατοικίας και να μην αγοράσουν από πριν εξοπλισμό ή έπιπλα που τελικά δε θα ταιριάξουν στο σπίτι.

Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα περιορίσουν σημαντικά τα περιττά έξοδα, αλλά δε θα αγοράσουν ανούσια πράγματα, που όχι μόνο δε θα κάνουν για τους χώρους του σπιτιού, αλλά θα καταλαμβάνουν και έξτρα χώρο στα δωμάτια και τους αποθηκευτικούς χώρους.

Εξοπλισμός
Σε αυτό το σημείο η τελική απόφαση έχει παρθεί και το χαρούμενο ζευγάρι έχει κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις και ανυπομονεί να ξεκινήσει η καινούργια του ζωή. Έφτασε η ώρα λοιπόν να εξοπλίσουν το σπίτι τους με όλες εκείνες τις συσκευές που επιθυμούν και θα κάνουν πιο λειτουργική την κάθε τους ημέρα. Μία καλή έρευνα στην αγορά θα τους φέρει σε επαφή με προϊόντα και υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές.

Καλό θα ήταν βέβαια να μην κάνουν μαζικές αγορές σε μία μόνο περίοδο, αλλά να ζήσουν πρώτα μέσα στο σπίτι και να αποφασίσουν σταδιακά για το τι είναι απαραίτητο για αυτό. Μόνο τότε θα έχουν αναγνωρίσει όλες τους τις ανάγκες και τους τρόπους που μπορούν να τις καλύψουν.

Διακόσμηση
Η πιο διασκεδαστική ώρα για πολλούς είναι αυτή της διακόσμησης του νέου σπιτιού. Έφτασε η στιγμή που ο αυτοσχεδιασμός και η δημιουργικότητα παίρνουν τα ηνία και ο χώρος αποκτά ταυτότητα και στυλ. Οι τάσεις διακόσμησης είναι πραγματικά πολλές και αναδεικνύουν όλα τα δωμάτια. Τα έντονα χρώματα στους τοίχους δημιουργούν ένα πιο παιχνιδιάρικο στυλ, ενώ οι γήινες αποχρώσεις προσφέρουν ζεστασιά και cozy vibes.

Τα διάφορα έπιπλα εξυπηρετούν άνετα όλες τις ανάγκες του ζευγαριού και το ύφος τους αποτελεί ξεχωριστή σφραγίδα για κάθε χώρο. Αν και αρκετές φορές η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να προκαλέσει μικρές εντάσεις, εμείς προτείνουμε σε όλους τους ενδιαφερόμενους να σεβαστούν την προσωπική αισθητική του άλλου τους μισού και να κάνουν τις απαραίτητες υποχωρήσεις.

Μοίρασμα εργασιών
Το σπίτι είναι έτοιμο και το ζευγάρι βρίσκεται προ των πυλών για το ξεκίνημα της κοινής τους πορείας. Το κάθε άτομο όμως είναι ξεχωριστό και όση αγάπη και να υπάρχει, είναι σίγουρο ότι κάποιες καθημερινές συνήθειες και ρουτίνες θα προκαλέσουν διαφωνίες. Συνεπώς είναι απαραίτητο οι σύντροφοι να επικοινωνούν, να είναι ευέλικτοι και να αναζητούν συμβιβασμούς και λύσεις, ώστε να δημιουργήσουν ένα ισορροπημένο περιβάλλον που να ικανοποιεί και τους δύο.

Το μοίρασμα των καθημερινών δουλειών, τα οικονομικά θέματα που αφορούν το σπίτι και ο σεβασμός στις ανάγκες του άλλου είναι ζητήματα που πρέπει εξαρχής να συζητηθούν και να λαμβάνονται υπόψη σε όλες τις εκφάνσεις της ημέρας.

Φτάνοντας στο τέλος, αναλύσαμε κάποιες μικρές εντάσεις που μπορούν να δημιουργηθούν στο ζευγάρι όταν αποφασίζει να μετακομίσει. Μην ξεχνάμε όμως ότι η συζήτηση και η καλή επικοινωνία είναι το κλειδί για ευτυχισμένες σχέσεις που θα κρατήσουν στο χρόνο. Με γνώμονα αυτές οι σύντροφοι θα βρουν τις ισορροπίες τους για μία χαρούμενη κοινή ζωή

ourlife.gr

(Επισκέφθηκε 18 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)