Στο Ηράκλειο θα βρεθεί ξανά αύριο ο Υπουργός Υγείας Μιχάλςη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος θα επισκεφθεί το πρωί της Τετάρτης το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, οι γιατροί του οποίου δείχνουν αποφασισμένοι να μην ανεχθούν την ανεπάρκεια του συστήματος, που δημιουργεί, όπως τονίζουν, επισφαλείς συνθήκες για τους ίδιους και φυσικά για τους ασθενείς που απευθύνονται στο ΕΣΥ.

Αυτό αποτελεί και το μήνυμα που στέλνουν 13 παθολόγοι, και συγκεκριμένα όλοι οι γιατροί των δύο Παθολογικών Κλινικών του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου με έγγραφη καταγγελία – αίτηση προς την Εισαγγελία Ρεθύμνου και την Εισαγγελία Ηρακλείου, σύμφωνα με το cretalive.

Η καταγγελία κοινοποιήθηκε επίσης στο Υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια Κρήτης, την Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρητης και τις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων.

Αφορμή της καταγγελίας είναι το συνεχιζόμενο "απαράδεκτο", όπως αναφέρεται καθεστώς που επικρατεί στην εφημέρευση της Παθολογικής Κλινικής και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Οι υπογράφοντες παθολόγοι, που εξουσιοδότησαν τον Διευθυντή Παθολογίας κ. Χάρη Λυδάκη να καταθέσει την καταγγελία – αίτηση, ζητούν με αυτήν να διερευνηθεί από τη δικαιοσύνη η ουσιαστική και τυπική νομιμότητα της λειτουργίας του Νοσοκομείου Ρεθύμνης σε σχέση με τις εφημερίες στην Παθολογική, κάνοντας λόγο για ανεπάρκεια του συστήματος να διεκπεραιώσει την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και υπογραμμίζοντας ότι "είναι προφανές πως θα κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές!

(Επισκέφθηκε 20 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)