Στα μέσα Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμη η εφαρμογή στο κινητό για τις ελλείψεις φαρμάκων ενώ ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην Υγεία και κυρίως στους τομείς όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη, όπως είναι τα χειρουργεία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους τα ψηφιακά εργαλεία που εφαρμόζονται ήδη στον τομέα των ελλείψεων, ήδη αποδίδουν και ο τομέας αυτός παρουσιάζει βελτίωση, όπως είπε την Τρίτη (07/11) στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών και Έρευνας, με τίτλο «Χαράσσοντας τον νέο «οδικό χάρτη» για το φάρμακο».

Εκτός από τον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς, αλλά και τις μεγάλες λίστες αναμονής στα χειρουργεία –πρόβλημα που αναμένεται επίσης να διευθετηθεί έως τα τέλη του χρόνου με τη δημιουργία της ηλεκτρονικής Ενιαίας Λίστας Χειρουργείων- ένας από τους πλέον επιβαρυμένους τομείς είναι αυτός των ελλείψεων φαρμάκων.

Εντωμεταξύ, το Ηλεκτρονικό Σύστημα Παρακολούθησης Διακίνησης Φαρμάκων (Η.Σ.Πα.Δι.Φ.), το οποίο θεσμοθετήθηκε στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, θα φέρει την πραγματική αλλαγή όταν αυτό ολοκληρωθεί.

Πρόκειται για την ηλεκτρονική πλατφόρμα, την οποία διαχειρίζεται η ΗΔΙΚΑ Α.Ε., με σκοπό την παρακολούθηση σε ζωντανό χρόνο (real time) της διακίνησης φαρμάκων στην εγχώρια αγορά από τους εμπλεκόμενους φορείς, φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

(Επισκέφθηκε 12 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)