Υλικά

5- 7 λεμόνια (1 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού, φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα)
4 φλ. τσαγιού νερό, χωρισμένο
1 φλ. τσαγιού μέλι
1 κ. σ. αποξηραμένη βρώσιμη λεβάντα
4 φλ. τσαγιού πάγο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε 2 φλιτζάνια νερό, το μέλι και τη λεβάντα σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει το μέλι, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βήμα 3
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το για περίπου 20 λεπτά στην άκρη.
Βήμα 4
Ρίξτε το χυμό λεμονιού σε μια κανάτα. Τοποθετήστε ένα φίλτρο καφέ στην υποδοχή της και ρίξτε το μείγμα λεβάντας για να φιλτράρετε τα φύλλα λεβάντας, τα οποία θα πετάξετε.
Βήμα 5
Προσθέστε τα υπόλοιπα 2 φλιτζάνια νερού και τον πάγο και ανακατέψτε.
Βήμα 6
Προσθέστε τις φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα και σερβίρετε.

newsbeast.gr

(Επισκέφθηκε 2 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)