Υλικά

1 κιλό κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους και κομμένη σε κομμάτια
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
700 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
150 ml κρέμα γάλακτος
2 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Βήμα 2
Προσθέστε την κολοκύθα και συνεχίστε το μαγείρεμα για 8- 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει και να παίρνει χρώμα.
Βήμα 3
Ρίξτε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου και αλατοπιπερώστε. Αφήστε να πάρει βράση και σιγοβράστε για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσει πολύ η κολοκύθα.
Βήμα 4
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα, αφήστε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια πολτοποιήστε με ένα μπλέντερ χειρός.
Βήμα 5
Για μια ιδιαίτερα βελούδινη υφή μπορείτε να περάσετε τη σούπα μέσα από ένα λεπτό κόσκινο.

newsbeast.gr

(Επισκέφθηκε 2 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)