Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ παίρνει την πρωτοβουλία να σας καλέσει σε σύσκεψη την Τρίτη, 16 Ιανουαρίου στις 6 μμ στα γραφεία του σωματείου μας. Σκοπός της συνάντησης είναι να συζητήσουμε την επικείμενη κρίση που αντιμετωπίζουν οι δύο παιδοχειρουργικές κλινικές του νησιού (ΠΑΓΝΗ, ΓΝ Χανίων) καθώς και η μοναδική παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ.
Με την αναμενόμενη πρόσφατη συνταξιοδότηση του ενός εκ των τριών μόνιμων ειδικευμένων παιδοχειρουργών του ΠΑΓΝΗ, τον εξαναγκασμό των υπόλοιπων τεσσάρων παιδοχειρουργών (ΠΑΓΝΗ και ΓΝ Χανίων) σε υπερεφημέρευση και το «εντέλλεσθε» σε μία παιδοχειρουργό του ΓΝ Χανίων για κάλυψη εφημεριών και στο ΠΑΓΝΗ, οι δύο παιδοχειρουργικές κλινικές της Κρήτης υπολειτουργούν επισφαλώς.

Η μοναδική Παιδοψυχιατρική κλινική της Κρήτης σταμάτησε τον τελευταίο μήνα να νοσηλεύει, αφού οι δύο ειδικευμένοι γιατροί της αδυνατούν να συνεχίσουν να εφημερεύουν 15 μέρες κάθε μήνα.
Οι εξελίξεις αυτές δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Εργαζόμενοι και γονείς έχουν επανειλημμένα καταγγείλει την χρόνια υποστελέχωση και αδικαιολόγητη παραμέληση αυτών των κλινικών. Η περίθαλψη παιδιών και εφήβων υφίσταται συνεχή αποδυνάμωση, ενώ οι υπηρεσίες υγείας προς τους μικρούς ασθενείς περιορίζονται. Το πιθανό κλείσιμο της παιδοψυχιατρικής και των παιδοχειρουργικών κλινικών της Κρήτης θα επιφέρει σοβαρές συνέπειες στην υγεία των παιδιών και των οικογενειών τους.

Με τις ανακοινώσεις της για το νέο ΕΣΥ, η κυβέρνηση έχει δηλώσει την πρόθεσή της να μειώσει το κόστος και να επεκτείνει τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικά κριτήρια. Σε αυτό το πλαίσιο, προωθεί συγχωνεύσεις και καταργήσεις κλινικών, τμημάτων και ολόκληρων νοσοκομείων, με αναπόφευκτη επίπτωση τη σοβαρή υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας. Οι ασθενείς είναι αναγκασμένοι να αναζητούν λύσεις είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε σε απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία των (κατ’ όνομα μόνο) δημόσιων νοσοκομείων. Αρνούμαστε να παραμείνουμε αδρανείς!
Απαιτούμε το Υπουργείο να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των παιδιών με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και πραγματική ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών περίθαλψης παιδιών.

Διεκδικούμε:
• Να μην καταργηθεί καμία κλινική
• Να στελεχωθούν άμεσα η Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ και οι Παιδοχειρουργικές κλινικές ΠΑΓΝΗ και ΓΝ Χανίων με κατεπείγουσες προσλήψεις όλου του μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που απαιτείται για την πλήρη λειτουργία τους.
Οι εργαζόμενοι παλεύουμε συλλογικά όχι μόνο να μην συρρικνωθούν αλλά να αναπτυχθούν οι δημόσιες δομές Υγείας, ώστε να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού και τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας του σήμερα.

(Επισκέφθηκε 15 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)