Αν δεν το πιστεύεις, υπάρχει τρόπος να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να πηγαίνει πιο συχνά στην τουαλέτα μέσα από τις 5 παρακάτω συνήθειες που προτείνουν οι ειδικοί.
Οι επισκέψεις στο μπάνιο δεν είναι πάντα δεδομένες και αν αντιμετωπίζετε προβλήματα, όπως φούσκωμα, δυσκοιλιότητα, κοιλιακές κράμπες, αέρια, τότε πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητά σας, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Από έρευνες που έχουν γίνει στις ΗΠΑ, περίπου το 16% των ενηλίκων και το 33% όσων είναι άνω των 60, υποφέρουν από δυσκοιλιότητα, δηλαδή πηγαίνουν λιγότερο από τρεις φορές την εβδομάδα στο μπάνιο. Η καλή λειτουργία του εντέρου για κάποιους απαιτεί πολλή προσπάθεια και μπορεί να προκαλεί πόνο μέχρι να επιτευχθεί.

Αν ανήκετε κι εσείς στην ομάδα των ανθρώπων που θέλουν να αποκτήσουν καλύτερη σχέση με το έντερό τους, αρκεί να υιοθετήσετε τις παρακάτω συνήθειες:

1. Εντάξτε στη διατροφή σας περισσότερες φυτικές ίνες

Όταν δεν έχουμε αρκετές φυτικές ίνες στη διατροφή μας, μπορεί να εμφανίσουμε δυσκοιλιότητα, αέρια ή διάρροια. Από την άλλη πλευρά, αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι εάν αυξήσουμε ξαφνικά την πρόσληψη φυτικών ινών, μπορεί να είναι εξίσου ενοχλητικό.

Η κατανάλωσή τους είναι η πρώτη προτεραιότητα για να πηγαίνουμε πιο συχνά στο μπάνιο, σύμφωνα με τους ειδικούς. Οι αδιάλυτες ίνες συμβάλλουν στην κινητικότητα του γαστρεντερικού συστήματος ενώ οι διαλυτές φυτικές ίνες μετατρέπονται σε μια ουσία που μοιάζει με γέλη στον πεπτικό σωλήνα, η οποία συμβάλει στην επιβράδυνση της πέψης.

2. Παραμείνετε ενυδατωμένοι

Τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό τη μέρα, είναι ο ιδανικός αριθμός που ενισχύει σημαντικά τη λειτουργία του εντέρου πέρα από άλλα οφέλη που προσφέρει η κατανάλωσή του. Το σημαντικό όταν αντιμετωπίζετε τέτοια προβλήματα, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να παραμένετε ενυδατωμένοι.

3. Μην ξεχνάτε να αθλείστε

Η γυμναστική τέσσερις- πέντες ημέρες την εβδομάδα βοηθάει σημαντικά στο έντερο ενώ μερικές στάσεις στη yoga διευκολύνουν πολύ τη λειτουργία του. Ωστόσο, η πολλή γυμναστική μπορεί να μη το βοηθήσει καθόλου γι’ αυτό καλό είναι να γίνεται με μέτρο.

4. Δοκιμάστε τα προβιοτικά

Το γαστρεντερικό μας σύστημα έχει εκατομμύρια βακτήρια, που ενώ μερικά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υπάρχουν και αρκετά που παίζουν σημαντικό ρόλο σε πολλές πτυχές της υγείας, όπως είναι η παχυσαρκία, η νόσος Crohn, η κολίτιδα, το άσθμα, οι αλλεργίες και άλλα. Αυτά τα βακτήρια είναι φιλικά για τον οργανισμό και είναι γνωστά ως προβιοτικά.

Τα φιλικά βακτήρια βοηθούν τα πεπτικά προβλήματα, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και τη διάρροια. Οι επιστήμονες πιστεύουν επίσης, ότι τα προβιοτικά θα μπορούσαν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώσουν τις αλλεργίες.

5. Πηγαίντε στο μπάνιο αμέσως μετά το φαγητό

Αποτελεί την πιο ιδανική στιγμή, σύμφωνα με τους ειδικούς. Για την ακρίβεια, είναι καλό να πάτε στο μπάνιο 30 λεπτά μετά το φαγητό. Επίσης θα σας βοηθήσει σημαντικά να τρώτε τα γεύματά σας περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα και να πίνετε ζεστό νερό, τσάι ή καφέ το πρωί.

jenny.gr

(Επισκέφθηκε 15 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)