Ο ήλιος καίει και πρέπει, μικροί μεγάλοι, να προσέχουμε να προστατευόμαστε επαρκώς από αυτόν. Το δέρμα των μικρών παιδιών, ειδικά, είναι ακόμη πιο ευαίσθητο και επιρρεπές στους ερεθισμούς.

Τί μπορούμε να κάνουμε για να το προστατεύσουμε;

Μαθαίνουμε το παιδί μας
-να αποφεύγει να κυκλοφορεί έξω τις θερμότερες ώρες της ημέρας
-να μη βγαίνει από το σπίτι χωρίς καπέλο
-να μην κυκλοφορεί ποτέ χωρίς αντηλιακό στα ακάλυπτα μέρη του σώματος
-να στέκεται σε σκιερά μέρη όσο γίνεται
-να πίνει πολλά υγρά, ειδικά πριν την έναρξη κάποιας δραστηριότητας ακόμα κι αν δεν διψάει
-να φοράει ανοιχτόχρωμα, ελαφριά ρούχα που δεν απορροφούν θερμότητα

Στην παραλία
Η χρήση του αντηλιακού είναι απαραίτητη. Πρόσεξε να προσφέρει προστασία τόσο από τις υπεριώδεις ακτίνες UVA όσο και UVB. Ακόμα και αν έχει συννεφιά μην ξεχνάς ότι το 80% των ακτίνων διαπερνούν τα σύννεφα.
Φροντίζουμε η παραμονή του παιδιού στην παραλία να μην είναι παρατεταμένη ακόμα κι αν το παιδί βρίσκεται υπό σκιά. Κι αυτό γιατί οι ακτίνες UV ανακλώνται σε επιφάνειες όπως το νερό ή η άμμος.
Προγραμματίζουμε το μπάνιο στη θάλασσα πριν τις 11.00 π.μ ή μετά τις 4.00 μ.μ.
Είμαστε πάντα εξοπλισμένοι με ομπρέλα, την οποία φροντίζουμε να στήσουμε κοντά στην ακρογιαλιά όπου παίζουν συνήθως τα παιδιά.
Έχουμε πάντα μαζί μας νερό για να προφυλάξουμε το παιδί από ενδεχόμενο αφυδάτωσης καθώς και ένα δεύτερο καπέλο. Και μην ξεχνάτε τα παιδικά γυαλιά ηλίου.

Το αντηλιακό
Η επιλογή του σωστού αντηλιακού προϊόντος είναι πολύ σημαντική. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το αντηλιακό θα πρέπει να έχει δείκτη SPF τουλάχιστον 15 ανάλογα με τον τύπο και το χρώμα της επιδερμίδας του παιδιού. Ιδανικότερα, επιλέξτε ένα sun blocker που αντανακλά την ηλιακή ακτινοβολία.
Εφαρμόζουμε το αντηλιακό περίπου 20 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο, σε όλα τα ακάλυπτα μέρη του σώματος του παιδιού, χωρίς να ξεχνάμε τη μύτη, τα αυτιά και την περιοχή πίσω από τα γόνατα.
Δεν παραλείπουμε να επαναλάβουμε την επάλειψη κάθε δύο ώρες ή και συχνότερα αν το παιδί ιδρώσει ή μπει στη θάλασσα.
Η ποσότητα που χρησιμοποιούμε φροντίζουμε να είναι αρκετή.
Χρησιμοποιούμε αντηλιακό παντού και όχι μόνο στην παραλία. 

(Επισκέφθηκε 4 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)