Εμείς εδώ στην Ελλάδα θεωρούμε ότι, λόγω κλίματος, είμαστε εξοικιωμένοι με τις υψηλές θερμοκρασίες. Κι όμως, πολλές φορές βρισκόμαστε εκτεθειμένοι στον καύσωνα χωρίς να γνωρίζουμε τί πρέπει να κάνουμε για να τον αντιμετωπίσουμε πρακτικά κι αποτελεσματικά.

Το βασικό μας μέλημα πρέπει να είναι να πίνουμε πιο πολλά υγρά, που να μην περιέχουν αλκοόλ, ανεξάρτητα από το επίπεδο δραστηριότητάς μας. Καλό θα ήταν να πίνουμε υγρά προτού διψάσουμε, γιατί αυτό σημαίνει ότι ήδη ο οργανισμός μας έχει αφυδατωθεί. Αν ο γιατρός μας περιορίζει την ποσότητα υγρών που πρέπει να πίνουμε καλό θα ήταν να τον ενημερώσουμε για το πόσο νερό πίνουμε κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα.

Αποφεύγουμε τα υγρά που περιέχουν καφεΐνη, αλκοόλ, ή μεγάλες ποσότητες ζάχαρης καθώς μας κάνουν να χάνουμε ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα υγρών.

Μένουμε σε εσωτερικό χώρο και, αν είναι δυνατόν, σε χώρο με air-condition. Αν το σπίτι μας δεν έχει κλιματιστικά, καταφεύγουμε σε ένα εμπορικό κέντρο ή σε κάποιο δημόσιο κλειστό χώρο με κλιματισμό.

Σε ό,τι αφορά στο ρουχισμό, προτιμάμε τα ανοιχτόχρωμα και χαλαρά ενδύματα, ενώ κάθε φορά που πάμε βόλτα στο κέντρο της πόλης ή σε κάποια κοντινή παραλία, φοράμε το καπέλο μας, τα γυαλιά ηλίου μας και την υψηλής προστασίας αντιηλιακή μας κρέμα. 
Πηγή: daypress.gr

(Επισκέφθηκε 7 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)