Από το πρώτο κρούσμα ένα ήταν το ερώτημα: «Πότε θα τελειώσει ο κορονοϊός;» Σύμφωνα με τον Αλκιβιάδη Βατόπουλο έχουμε δύο επιλογές.
 
Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των Ειδικών, έδωσε τις απαντήσεις του για τα εμβόλια και τον κορονοϊό, για τις επιπλοκές και τον εμβολιασμό.

«Η επιστημονική κοινότητα έχει πει από την αρχή ότι η πανδημία θα σταματήσει με τον εμβολιασμό. Η εναλλακτική λύση είναι τα συνεχή lockdown, οι περιορισμοί και η βασανιστική αύξηση των ανόσων, δια της αρρώστιας» δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ και πρόσθεσε:

«Ή θα πρέπει να εμβολιαστούμε ή να αρρωστήσουμε για να αποκτήσουμε ανοσία και να τελειώσει αυτή η ιστορία».

Αναφερόμενος στις παρενέργειες των εμβολίων που έχουν προκαλέσει ανησυχία και καθυστερήσεις στον εμβολιασμό, ο κ. Βατόπουλος επισήμανε:

«Κάθε μέρα γίνονται περίπου 100.000 εμβολιασμοί. Αυτό που κοιτάει η επιστημονική κοινότητα είναι αν στους εμβολιασμένους (οι επιπλοκές) γίνονται περισσότερο. Έτσι και αλλιώς, κάθε μέρα στην Ελλάδα έχουμε 300 κηδείες. Αυτό σημαίνει ότι στους 100.000 έχουμε κάθε μέρα τρεις θανάτους. Μη ξεχνάμε ότι πέθαναν από κορονοϊό 50 γυναίκες αυτής της ηλικίας».

Τέλος, για τον Ρώσο τουρίστα που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου» παρότι εισήλθε στην χώρα μας με αρνητικό τεστ, ο ίδιος σχολίασε: «Καταρχήν, υποθέτω ότι υπάρχουν πλαστά πιστοποιητικά. Θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να βεβαιώνεται η γνησιότητα των χαρτιών που φέρνουν οι ξένοι τουρίστες. Για να σταματήσει η πανδημία».

 

madata.gr

(Επισκέφθηκε 16 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)