Σύμφωνα με τις διεθνείς συστάσεις, ένας άνθρωπος πρέπει να περπατά γρήγορα για τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά

 
 

 

Όλοι γνωρίζουμε ότι το «ζωηρό» περπάτημα κάνει καλό στην υγεία μας. Αλλά τι σημαίνει «ζωηρό» περπάτημα;

Σε άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο British Journal of Sports Medicine, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στο Αμχερστ, με επικεφαλής την Δρ Κατρίν Τουντορ-Λοκ, αξιολόγησαν στοιχεία από 38 ήδη δημοσιευμένες μελέτες που είχαν αναλύσει το ρυθμό βαδίσματος εκατοντάδων ανδρών και γυναικών, 18 ετών και άνω.

Η μετά-ανάλυση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το «ζωηρό» ή γρήγορο βάδισμα γίνεται με ρυθμό περίπου 1,7 χιλιομέτρων την ώρα ή 100 βημάτων το λεπτό.

«Τα καλά νέα είναι ότι αυτός ο ρυθμός πιθανότατα δεν είναι κουραστικός για τους περισσότερους υγιείς ανθρώπους» σύμφωνα με την Δρ Τουντορ-Λοκ. Ωστόσο, για μερικούς ανθρώπους γρήγορος ρυθμός βαδίσματος σημαίνει 98 βήματα και για άλλους 102, αλλά ο μέσος όρος είναι τα 100 για σχεδόν όλους.

Αν κανείς θέλει κάτι ακόμη πιο έντονο, τότε περνάει στο δυναμικό βάδισμα, που είναι περίπου 130 βήματα το λεπτό. Από εκεί πέρα, θεωρείται ότι αρχίζει πια το τρέξιμο. Ως όριο ανάμεσα στο βάδισμα και στο τρέξιμο θεωρούνται τα 140 βήματα το λεπτό.

 

Σύμφωνα με τις διεθνείς συστάσεις, ένας άνθρωπος πρέπει να περπατά γρήγορα για τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά, το οποίο «μεταφράζεται» σε περίπου 3.000 βήματα τη μέρα με βάση το ρυθμό των 100 βημάτων το λεπτό.

Πηγή: kritipress.gr

(Επισκέφθηκε 10 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)