Στο TikTok, ο Δρ Jun Reyes έδειξε στους ακολούθους του μια πολύ αποτελεσματική μέθοδο για να καθαρίσει κάποιος τα φλέματα από το λαιμό και το άνω μέρος του θώρακα. Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία, πρέπει πρώτα να κάνετε διαφραγματική αναπνοή. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εισπνεύσετε από τη μύτη σας για πέντε δευτερόλεπτα, διασφαλίζοντας ότι η κοιλιά σας επεκτείνεται. Στη συνέχεια, κρατήστε την αναπνοή σας για περίπου πέντε έως επτά δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια, πιάστε ένα ποτήρι νερό με ένα καλαμάκι. Εκπνεύστε αργά και απαλά μέσα από το καλαμάκι, δημιουργώντας φυσαλίδες στο νερό. Ο Δρ Reyes είπε: «Αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία υγρασίας στο λαιμό και στη χαλάρωση των φλεμάτων».

Το τελευταίο βήμα είναι να κάνετε ότι βήχετε. Αυτό σημαίνει ότι βγάζετε αέρα από το στόμα σας με μια γρήγορη έκρηξη. «Εκπνεύστε δυνατά, αλλά αργά, σε μια συνεχή εκπνοή για να μετακινήσετε τη βλέννα από τους μικρότερους στους μεγαλύτερους αεραγωγούς», εξήγησε ο Δρ Reyes.

Το Ιατρικό Κέντρο VCU έχει μια συμβουλή για να βήξετε όσο το δυνατόν καλύτερα: κρατήστε το λαιμό σας ανοιχτό όταν κάνετε έναν βουβό βήχα. Ο Δρ Reyes λέει να το κάνετε αυτό τρεις έως πέντε φορές ώστε να καθαρίσετε καλά τα φλέματα.

Το βίντεο αυτό άρεσε σε 80.000 άτομα. Κάποιος έγραψε: «μόλις το έκανα και μπόρεσα να βγάλω αυτό το φλέμα που είχε κολλήσει στο πίσω μέρος του λαιμού μου εδώ και μήνες». Ένα άλλο άτομο είπε: «έχω φλέματα και μόλις το δοκίμασα και αφαίρεσε μερικά από αυτά… υπέροχο!». Τέλος, ένα ακόμα άτομο σχολίασε: «αυτό λειτούργησε κυριολεκτικά. Έπαθα έναν άσχημο βήχα με φλέματα και απαλλάχθηκα από πολλά».

Να σημειωθεί ότι, τα συμπτώματα των αναπνευστικών ασθενειών περιλαμβάνουν συνήθως συνεχές φτέρνισμα, καταρροή και ασταμάτητο βήχα. Αλλά το να προσπαθεί κάποιος να μιλήσει με φλέματα στο λαιμό είναι εξαιρετικά απογοητευτικό.

Δείτε το σχετικό βίντεο

@docjunreyespt Get Rid of Phlegm in Throat #phlegm #phlegmremedy #coughing #phsicaltherapy #viral #breathingexercises ♬ Good Vibes (Instrumental) – Ellen Once Again

Πηγή: healthstat.gr

(Επισκέφθηκε 24 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)