Τα παιδιά τρελαίνονται για τα πάρτι τους και τα περιμένουν πώς και πώς. Θα καλέσουν τους φίλους τους, θα παίξουν, θα πάρουν δώρα, θα γελάσουν. Είναι μέρα χαράς. Για τους γονείς όμως προηγούνται μέρες άγχους. Για τη διοργάνωση, αλλά και για το κόστος.

Μην ανησυχείς. Υπάρχει τρόπος να διοργανώσεις ένα υπέροχο και απολαυστικότατο παιδικό πάρτι κάνοντας οικονομία. Αποφεύγοντας τις υπερβολές και ακολουθώντας έξυπνες κινήσεις…

-Οι καλεσμένοι: Βασική κίνηση. Μειώνεις τους καλεσμένους, άρα μειώνεις και τα έξοδα. Το ζητούμενο είναι το παιδί να μην στερηθεί το πάρτι του, οπότε δεν είναι απαραίτητο να καλέσεις τους πάντες. Μπορείς να συζητήσεις με το μικρό σου και να του ζητήσεις να σου πει τους πιο κοντινούς του φίλους. Εκείνους με τους οποίους περνάει ωραία και θέλει να είναι κοντά του. Δεν χρειάζεται να καλέσεις όλα τα παιδιά της τάξης.

-Η πρόσκληση: Φυσικά και μπορείς να τη φτιάξεις μόνη σου. Χειροτεχνία και φαντασία. Μια υπέροχη ευκαιρία να παίξεις δημιουργικά με το μικρό σου. Θα το απολαύσετε πραγματικά. Θα τις ζωγραφίσετε, θα κόψετε, θα κολλήσετε, θα γράψετε και θα έχετε τελικά φανταστικές προσκλήσεις. Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις και ηλεκτρονικές προσκλήσεις που δεν θα σου κοστίσουν απολύτως τίποτα. Υπάρχουν αμέτρητα application που σου επιτρέπουν να φτιάξεις κάτι πολύ όμορφο και να το στείλεις μέσω διαδικτύου.

-Το location: Δεν χρειάζεται να πληρώνεις παιδότοπο. Μπορείς να κάνεις το πάρτι στο σπίτι σας. Μπορείς επίσης να κάνεις το πάρτι σε κάποιο αγαπημένο σας πάρκο. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι καπελάκια και πολλά μπαλόνια που θα ομορφύνουν την ατμόσφαιρα και θα βρεις εύκολα στο εμπόριο σε πολύ χαμηλές τιμές.

-Η μαγειρική σου: Το catering κοστίζει. Δεν έχεις λοιπόν παρά να ψωνίσεις τα υλικά και να φτιάξεις τις αγαπημένες και πάντα επιτυχημένες “μπόμπες”. Να ψήσεις γρήγορα γρήγορα τυροπιτάκια ή σπανακοπιτάκια, να πλάσεις κουλουράκια ή να φτιάξεις μπισκοτάκια, σνακ λαχανικών, φρουτάκια κομμένα σε ωραία σχήματα. Απόφυγε καλύτερα ανθυγιεινές επιλογές. Αλλά δεν πειράζει για μια μέρα να απολαύσουν ποπ κορν ή πατατάκια -είναι άλλωστε μέρα χαράς και μπορεί να γίνει μια εξαίρεση.

-Τα ποτά: Μην αγχώνεσαι. Δεν χρειάζεται να έχεις τα πάντα. Μερικές βασικές επιλογές αρκούν. Μπορείς να φτιάξεις σπιτική λεμονάδα, να έχεις φυσικούς χυμούς και νερό. Κρασί και μπύρα για τους γονείς αρκεί.

-Η τούρτα: Μπορείς να την φτιάξεις μόνη σου επίσης. Θα βρεις υπέροχες συνταγές. Και εύκολες και πιο “σύνθετες” αν πιάνουν τα χέρια σου. Ένα γκουγκλάρισμα αρκεί για να βρεθείς μπροστά σε αμέτρητες επιλογές.

-Ο κλόουν: Ένας ανιματέρ δεν είναι απαραίτητος. Μπορούν να αναλάβουν οι γονείς αυτόν τον ρόλο ή κάποιος κοντινός σας άνθρωπος που θα το κάνει με χαρά. Τα παιδιά θέλουν απλά να παίξουν. Και η φαντασία τους είναι αστείρευτη.

Το βασικό είναι να μην στερηθεί το παιδί το παιδικό του πάρτι. Με έξυπνες κινήσεις και επιλογές όλα γίνονται. Να θυμάσαι ότι το ζητούμενο είναι να παίξουμε, να διασκεδάσουμε, να γελάσουμε, να βρεθούμε όλοι μαζί για να γιορτάσουμε και να δημιουργήσουμε αναμνήσεις από ευχάριστες στιγμές. Δεν έχει τόσο σημασία αν τα μπαλόνια είναι λίγα ή πολλά. Σημασία έχει να υπάρχει καλή διάθεση και αγάπη!

tlife.gr

(Επισκέφθηκε 36 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)