Υλικά

450 γρ. έτοιμη βάση για πίτσα
90 γρ. πελτέ ντομάτας
155 γρ. τριμμένο τυρί για πίτσα
150 γρ. φρέσκια ρικότα, ψιλοκομμένη
1/2 κ. γλ. αποξηραμένες νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
1 κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες με μαντολίνο
200 γρ. ντομάτα, κομμένη στη μέση
135 γρ. πράσινες ελιές γεμιστές
1/3 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού
Ελαιόλαδο και βαλσάμικο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 240- 220 βαθμούς στον αέρα.
Βήμα 2
Αλείψτε τη βάση της πίτσας με τον πελτέ ντομάτας και πασπαλίστε με το μισό τυρί για πίτσα.
Βήμα 3
Τοποθετήστε από πάνω τη ρικότα και τις νιφάδες τσίλι, τα κολοκυθάκια, τη ντομάτα, τις γεμιστές ελιές και το βασιλικό.
Βήμα 4
Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί πίτσας και γαρνίρετε με ελαιόλαδο.
Βήμα 5
Αλατοπιπερώστε και ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι το τυρί να πάρει σκούρο χρυσαφί χρώμα και η βάση να γίνει τραγανή.
Βήμα 6
Περιχύστε με λάδι και γλάσο βαλσάμικου και απολαύστε.

newsbeast.gr

(Επισκέφθηκε 27 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)