Παράθυρο για κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού έως το Πάσχα άφησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως είπε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων μιλώντας στην ΕΡΤ1, «θα συμβεί στους επόμενους έναν με δύο μήνες. Ίσως και τη Μεγάλη Εβδομάδα να μην έχουμε Green Pass. Αλλά αυτά είναι πιθανότητες».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο η κατάργηση του Green pass, να ενθαρρύνει κάποιους να παραμείνουν ανεμβολίαστοι, ο κ. Μαγιορκίνης υπογράμμισε ότι:

«Ο εμβολιασμός γίνεται πρωτίστως για να προστατεύσουμε την υγεία μας.  Αυτός είναι πρώτος και πιο σημαντικός λόγος. Ο εμβολιασμός για απόκτηση του Green pass γίνεται για να μειωθεί η πίεση στο σύστημα Υγείας. Άπαξ και δεν υπάρχει πίεση δεν υπάρχει και λόγος χρήσης του».

Ωστόσο όπως τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης, είναι το πρώτο που θα επανέλθει εάν ξανανέβει η πίεση στο σύστημα Υγείας.

«Τα μοντέλα προβλέπουν ότι μάλλον τον Οκτώβριο θα έχουμε και πάλι πίεση στο Σύστημα Υγείας» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «αυτό σημαίνει πως το Green pass, μπορεί να επανέλθει τότε και εάν κάποιος κάνει εμβόλιο μόνο γι΄ αυτόν τον λόγο θα έχει πρόβλημα και για την είσοδό του σε εσωτερικούς χώρους και προβλήματα ταξιδιωτικά».

Ο κ. Μαγιορκίνης υποστήριξε ότι «είμαστε στη φάση που θέλουμε να γυρίσουμε σε μια πιο ομαλή κανονική ζωή και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης πάνε πιο πίσω.  Από τη στιγμή που έχει επέλθει ένα ποσοστό ανοσίας στον πληθυσμό θέλουμε να πάμε σε μια κανονικότητα. Ο ιός έχει έρθει για να μείνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστεί. Θα βλέπουμε ανεβοκατέβασμα των κρουσμάτων και κατά καιρούς μια ήπια και πιο διαχειρίσιμη – θεωρούμε προς το παρόν- αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας».

Επεσήμανε ακόμη ότι «θα αργήσουμε να δούμε μηδενισμό κρουσμάτων».

«Ο ιός δεν θα σταματήσει να μεταδίδεται ούτε το καλοκαίρι, αλλά θα είναι σε πολύ πιο διαχειρίσιμο επίπεδο» σημείωσε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από την ΕΡΤ1:

madata.gr
(Επισκέφθηκε 21 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)