Η σωματική άσκηση είναι σημαντικό μέρος οποιουδήποτε προγράμματος για απώλεια βάρους και ενός πραγματικά υγιεινού τρόπου ζωής. Αλλά αν το γυμναστήριο και οι έντονες προπονήσεις δεν είναι σου ταιριάζουν, σού έχω υπέροχα υπέροχα νέα: Το περπάτημα μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες και λίπος.

Η απώλεια βάρους συνοψίζεται στις θερμίδες που καταναλώνεις και στις θερμίδες που καις. Συγκεκριμένα πρέπει να καις περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνεις, με στόχο ένα θερμιδικό έλλειμμα. Κάθε είδους κίνηση που εκτελείς κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες. Δραστηριότητες υψηλότερης έντασης όπως το τρέξιμο, θα κάψουν περισσότερες θερμίδες, αλλά το περπάτημα εξακολουθεί να είναι ένας καλός τρόπος για να κάψεις λίπος, παρόλο που είναι μια άσκηση χαμηλής έντασης.

Το περπάτημα είναι μια εξαιρετική άσκηση γιατί σχεδόν ο καθένας μπορεί να το κάνει, ανά πάσα στιγμή, χωρίς εξοπλισμό. Είναι επίσης χαμηλής έντασης, επομένως δεν καταπονείς στις αρθρώσεις. Οι μεγάλοι περίπατοι μπορούν επίσης να γίνουν μέρος της self-care ρουτίνας σου. Είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για εκείνους που μόλις ξεκινούν να γυμνάζονται.

Πόσο περπάτημα πρέπει να κάνεις για να χάσεις βάρος;
Η σύντομη απάντηση: Εξαρτάται. Αφενός εξαρτάται από τη φυσική σου κατάσταση. Επίσης άτομα που μπορεί να ζυγίζουν περισσότερο, θα ξοδεύουν περισσότερες θερμίδες, ανά λεπτό για την ίδια βόλτα.

Ένα περπάτημα 30 λεπτών την ημέρα, καίει περίπου 100 έως 200 θερμίδες.

Με την πάροδο του χρόνου, το περπάτημα μπορεί να επηρεάσει επίσης το μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας του σώματος (RMR). Πρακτικά μιλάμε για το ρυθμό που το σώμα σου καίει θερμίδες, ακόμα κι όταν δεν κάνεις τίποτα. Είναι ο συνολικός αριθμός θερμίδων που καίγονται από την αναπνοή, την κυκλοφορία του αίματος, τη διατήρηση των ζωτικών οργάνων και λειτουργιών του οργανισμού σε λειτουργία. Αυτό με τη σειρά του, μπορεί να αυξήσει τις συνολικές θερμίδες που καις μέσα στην ημέρα.

Για να υπολογίσεις, πόσο περπάτημα πρέπει να κάνεις για να χάσεις βάρος, πρέπει επίσης να ξέρεις επίσης και πόσες θερμίδες καταναλώνεις, για να μπορέσεις να υπολογίσεις πόσες θερμίδες πρέπει να κάψεις, για να έχεις το επιθυμητό θερμιδικό έλλειμμα.

Μπορείς να ξεκινήσεις με δύο περιπάτους 15 λεπτών κατά τη διάρκεια της ημέρας ή ένα περπάτημα 30 λεπτών κάθε μέρα, που θα κάψει περίπου 100-200 θερμίδες.

Πόσο βάρος μπορείς να χάσεις σε ένα μήνα περπατώντας;
Με βάση τους παραπάνω υπολογισμούς, ένα άτομο μπορεί να κάψει έως και 5.600 θερμίδες το μήνα μόνο από το περπάτημα. Το οποίο αντιστοιχεί περίπου σε 0,72 kg. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός εξαρτάται από τους ατομικούς υπολογισμούς ενός ατόμου που λαμβάνουν υπόψη το βάρος, το επίπεδο προετοιμασίας και την ικανότητα προπόνησης. Θα πρέπει επίσης να ξέρεις ότι δεν θα δεις αποτελέσματα αμέσως. Αντίθετα, η καθιέρωση μιας σταθερής εβδομαδιαίας συνήθειας για περπάτημα θα συμβάλλει σίγουρα στην απώλεια βάρους με την πάροδο του χρόνου.

Πηγή: ladylike.gr

(Επισκέφθηκε 17 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)