Το παιχνίδι βοηθά το παιδί να αναπτύξει και να ενισχύσει ένα σύνολο δεξιοτήτων ενώ παράλληλα συμβάλλει και στη συναισθηματική του εξέλιξη.

Ψυχοκινητικά παιχνίδια
Κάθε παιχνίδι πρέπει να πληροί δύο προϋποθέσεις: να είναι διασκεδαστικό και να προκαλεί το ενδιαφέρον του παιδιού. Διαφορετικά, θα βαρεθεί νωρίς…

Τα ψυχοκινητικά παιχνίδια μπορούν να κρατήσουν σε εγρήγορση το παιδί καθώς μέσα από αυτά μαθαίνουν τα όρια του σώματος τους στον χώρο, ξεδιπλώνουν τις κινητικές δεξιότητες όσο και τις εκφραστικές και παράλληλα μαθαίνουν τα όρια του σώματός τους.

Παιχνίδι με μπαλόνι
Τα μπαλόνια (όπως και οι φυσαλίδες) είναι ένας έξυπνος και απλός τρόπος για να αναπτύξει το παιδί κινητικές δεξιότητες. Για να πιάσει το μπαλόνι, θα πρέπει να τρέξει, να πηδήξει, να κινηθεί με τρόπους που απαιτούν ξαφνικές αλλαγές στην ισορροπία και το βάρος.

Διαδρομές με εμπόδια
Αν δεν μπορείτε να βγείτε έξω, επιλέξτε ένα χώρο στο σπίτι και χρησιμοποιήστε έπιπλα, μαξιλάρια και κουβέρτες για να κρύψετε μικροπράγματα. Στόχος είναι να βρεθούν αυτά τα αντικείμενα σε καθορισμένο χρονικό διάστημα.

Κόκκινο και πράσινο φανάρι
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να συμμετέχει όλη η οικογένεια. Ο ενήλικας κάνει το φανάρι λέγοντας πότε είναι πράσινο και πρέπει να προχωρήσουν οι άλλοι και πότε κόκκινο για να σταματήσουν. Ενδέχεται να δημιουργηθούν καραμπόλες όταν ο ένας θα πέφτει πάνω στον άλλον αν δεν τα αντανακλαστικά δεν είναι άμεσα.

Παλαμάκια
Ο ενήλικας χτυπά παλαμάκια με διαφορετικούς ρυθμούς κάθε φορά και τα παιδιά πρέπει να μαντέψουν τον ήχο ή να μιμηθούν την κίνηση.

Ποιος θα γελάσει πρώτος
Παιδιά και γονείς στέκονται ο ένας απέναντι από τον άλλον. Πρόσωπο με πρόσωπο. Στόχος είναι ο κάθε παίκτης τον άλλον να γελάσει χωρίς να χρησιμοποιήσει κάποιο αξεσουάρ, παρά μόνο κάνοντας γκριμάτσες. Φυσικά, αυτός που θα γελάσει πρώτος είναι ο χαμένος του παιχνιδιού.

mothersblog.gr

(Επισκέφθηκε 7 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)