Γιγαντώνονται καθημερινά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το υποστελεχωμένο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος», καθώς στις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, έρχονται τώρα να προστεθούν οι παραιτήσεις 3 γιατρών.

Πρόκειται για γενικούς χειρουργούς, οι οποίοι είχαν προειδοποιήσει εδώ και καιρό τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι δεν αντέχουν και αν δεν γίνουν προσλήψεις, θα αναγκαστούν να παραιτηθούν.

«Έχουμε τεράστιο πρόβλημα στον χειρουργικό και παθολογικό τομέα», λέει στο NEWS 24/7 ο Βαρδής Γεωργιακάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι από το νοσοκομείο Χανίων πρόσφατα είχαν αποχωρήσει, λόγω των συνθηκών εργασίας, ακόμα και ειδικευόμενοι γιατροί.

Οι χειρουργοί που υπέβαλαν τώρα την παραίτησή τους, είχαν κάνει επίσημες αναφορές στη διοίκηση περί «αδυναμίας ασφαλούς εφημέρευσης της χειρουργικής κλινικής».

Οι χειρουργοί είχαν υποστηρίξει ότι με εφημερία δύο συναδέλφων τους καθημερινά, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίζουν όποιον ασθενή από τα Επείγοντα απαιτεί χειρουργική παρέμβαση, σε συνδυασμό με τα χειρουργεία και με 24ωρη φυσική παρουσία στα ΤΕΠ, δεν είναι δυνατόν να διασφαλιστεί η υγεία των ασθενών.

Τα πρωτόκολλα «προέβλεπαν να εφημερεύει ο διπλάσιος αριθμός χειρουργών, τέσσερα άτομα δηλαδή, για να υπάρξει στοιχειωδώς ασφαλής λειτουργία. Ουσιαστικά, μέρος του βάρους του μόνιμα υποστελεχωμένου ΤΕΠ, μεταφέρθηκε έτσι στη χειρουργική», ανέφεραν οι χειρουργοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Χανίων υπηρετούν σήμερα 8 γιατροί και αναμένεται να επιστρέψει από άδεια ακόμα ένας, ενώ τρέχουν οι διαδικασίες να προσληφθούν άλλοι δύο, στον βαθμό επιμελητή Α’ και επιμελητή Β’.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, η διαδικασία της πρόσληψης θα βγει άγονη, διότι δεν υπάρχουν γιατροί που να έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς οι κακές συνθήκες εργασίες είναι γνωστές.

Την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ της διοίκησης, των γιατρών του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου και του συλλόγου εργαζομένων, με στόχο να πείσουν τους γιατρούς να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους. 

(Επισκέφθηκε 3 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)