Αρνητική τόσο για την επαναφορά των όρθιων στην εστίαση και τη διασκέδαση, αλλά και στα καρναβάλια εμφανίστηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Παράλληλα, η γιατρός παρέπεμψε για χαλάρωση των μέτρων από τον Απρίλιο, ενώ για τη μάσκα είπε ότι πρέπει να τη φοράμε και το Πάσχα.  

Πιο αναλυτικά, η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η απαγόρευση των όρθιων σε κέντρα διασκέδασης και εστίαση «δεν μπορεί προς το παρόν» να ανακληθεί.

«Έχεις 500 ασθενείς στις ΜΕΘ, έχουν κατέβει οι θάνατοι αλλά όχι αισθητά», εξήγησε. Μετά το Πάσχα μπορεί να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο σημείωσε η γιατρός. Σταδιακά θα μειώνονται τα μέτρα, με αργούς ρυθμούς, αλλά θα μειώνονται ανέφερε. 

Η Ματίνα Παγώνη διευκρίνισε ότι «πρέπει να περάσει ο Φλεβάρης και να αρχίσει ο Μάρτης. Τέλη Μαρτίου για άρση των μέτρων είναι λίγο γρήγορα, να το δούμε».

«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω γιατί αν γίνει κάτι πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί. Όταν έχεις τόσους θανάτους και τόσους ασθενείς στις ΜΕΘ, το ΕΣΥ δεν μπορεί να πιεστεί άλλο. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν ξεπεράσει τα όρια τους μετά δύο χρόνια». 

Η Ματίνα Παγώνη είπε «όχι» και στα καρναβάλια, διευκρινίζοντας ότι αντιλαμβάνεται την ανάγκη των τοπικών περιοχών για έσοδα.

«Οι δείκτες στα νοσοκομεία των Covid είναι μειωμένοι, όχι σε μεγάλο βαθμό, έχουν όμως αυξηθεί οι no Covid που πρέπει να εξυπηρετηθούν να χειρουργηθούν έχουν αναστολή χειρουργείου 8-9 μήνες… Πρέπει να προχωρήσουν αυτά τα χειρουργεία», σημείωσε.

 Σε ό,τι αφορά τη μάσκα δήλωσε πως «θα τη φοράμε και το Πάσχα είτε μας αρέσει όχι, το θέμα είναι ότι θα πάτε στα χωριά σας να σουβλίσετε». 

madata.gr
(Επισκέφθηκε 30 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)