Σε απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης συμπληρώματος διατροφής που κρίθηκε επικίνδυνο για το καρδιαγγειακό σύστημα προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Πρόκειται για το προϊόν «EPIMEDYUMLUBITKISEL KARISIMLI MACUN, το οποίο είναι μαρμελάδα. Το προϊόν διακινείται σαν συμπλήρωμα διατροφής και σύμφωνα με τα αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου των Γερμανικών Αρχών, περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση. 

Η ουσία σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Όπως τονίζει ο ΕΟΦ, η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, ενώ επισημαίνει ότι εφόσον η επιχείρηση διακινεί διαδικτυακά το εν λόγω προϊόν στην Ελλάδα οφείλει να το αποσύρει από την ελληνική αγορά. 

Παράλληλα, την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο ΕΟΦ σε προϊόν που διαφημίζεται ότι αντιμετωπίζει προβλήματα ακοής.

Πρόκειται για το προϊόν «Nutresin-Herbapure Ear, γυάλινο φιαλίδιο χρώματος σκούρου καφέ, χωρητικότητας 15 mL», το οποίο δεν έχει αξιολογηθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα από τον ΕΟΦ. Επιπλέον, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ, στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα διάθεσης και πώλησης του εν λόγω προϊόντος δεν υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας παρασκευαστή ή και διανομέα του προϊόντος. 

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών και προειδοποιεί ότι αν περιέλθει στην κατοχή τους το προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

Ο ΕΟΦ επαναλαμβάνει για ακόμη μία φορά ότι η αγορά και η χρήση προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

 

 

try { _402_Show(); } catch(e) {}

 

bloko

(Επισκέφθηκε 7 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)