Ανησυχητικές για την εξέλιξη της πανδημίας είναι οι νέες εκτιμήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος ανέφερε ότι η τέταρτη δόση του εμβολίου είναι απαραίτητο να γίνει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουμε ακόμα πολλές μεταλλάξεις του ιού που μπορεί να διαφεύγουν των εμβολίων, ενώ φαίνεται πως προκρίνει την τέταρτη δόση για όλους τους εμβολιασμένους.

Όπως ανέφερε στο αμερικανικό δίκτυο CBS, για να αποτραπεί ένα ακόμα κύμα Covid-19, θα χρειαστεί μια τέταρτη δόση εμβολίου.

«Έρχονται πολλές μεταλλάξεις και η Όμικρον ήταν η πρώτη που μπόρεσε να αποφύγει -με επιδέξιο τρόπο- την ανοσολογική προστασία που παρέχουν (σ.σ. τα εμβόλια)», είπε χαρακτηριστικά ο Μπουρλά.

«Η προστασία που έχουμε από την τρίτη (δόση) είναι αρκετά καλή – στην πραγματικότητα αρκετά καλή κατά της νοσηλείας και των θανάτων» πρόσθεσε.

Αλλά η προστασία μετά από τις τρεις δόσεις «δεν είναι τόσο καλή έναντι των μολύνσεων» και «δεν διαρκεί πολύ» όταν αντιμετωπίζουμε μια μετάλλαξη όπως η Όμικρον.

«Είναι απαραίτητη μια τέταρτη (δόση) για τώρα» ανέφερε.

Έρχεται νέο εμβόλιο για όλες τις μεταλλάξεις της Covid
Παρότι ο Μπουρλά ανέφερε ότι είναι απαραίτητη η τέταρτη δόση, τόνισε επίσης πως η Pfizer και η Moderna εργάζονται πάνω σε εμβόλια που θα προστατεύουν έναντι μελλοντικών μεταλλάξεων του ιού.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε και δουλεύουμε πολύ προσεκτικά αυτή τη στιγμή είναι να κάνουμε ένα εμβόλιο που όχι μόνο θα προστατεύει έναντι όλων των μεταλλάξεων, συμπεριλαμβανομένης της Όμικρον, αλλά θα μπορεί και να προστατεύει για τουλάχιστον ένα χρόνο» εξήγησε.

madata.gr
(Επισκέφθηκε 25 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)