Νέο φάρμακο κατά της παχυσαρκίας εγκρίθηκε στις ΗΠΑ. Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε την Τετάρτη (8/11) το Zepbound για την απώλεια βάρους.

Το νέο φάρμακο κατά της παχυσαρκίας αναμένεται να είναι διαθέσιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες έως το τέλος του έτους και θα έχει τιμή καταλόγου 1.060 δολάρια, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, Eli Lilly.

Το Zepbound χορηγείται ενέσιμα μια φορά την εβδομάδα σε παχύσαρκους ή υπέρβαρους ασθενείς με τουλάχιστον μία πάθηση που σχετίζεται με το υπερβολικό βάρος, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη τύπου 2 ή υψηλή χοληστερόλη.

«Η παχυσαρκία και το υπερβολικό βάρος είναι σοβαρές παθήσεις που μπορούν να συνδεθούν με ορισμένες από τις κύριες αιτίες θανάτου, όπως οι καρδιακές παθήσεις, τα εγκεφαλικά επεισόδια και ο διαβήτης», ανέφερε σε δήλωσή του ο Τζον Σάρετς του FDA.

​Σε μια κλινική δοκιμή στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 2.500 ενήλικες, τα άτομα που έλαβαν την υψηλότερη επιτρεπόμενη δόση του φαρμάκου έχασαν κατά μέσο όρο 22 κιλά, ενώ εκείνα που έλαβαν τη χαμηλότερη δόση έχασαν 34 κιλά, σε σύγκριση με τα επτά κιλά στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

Πηγή: newsit.gr

(Επισκέφθηκε 2 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)