Υλικά
1 1/2 φλ. τσαγιού λευκή σοκολάτα
2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, χωρισμένη
1 κ. σ. ζάχαρη άχνη
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Ανάμεικτα φρέσκα μούρα, προαιρετικά
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μια μικρή κατσαρόλα συνδυάστε τη σοκολάτα και τα 2/3 από την κρέμα γάλακτος.
Βήμα 2
Μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 3
Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 4
Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να πήζει και προσθέστε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
Βήμα 5
Χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές και προσθέστε το 1/4 της κρέμας στο μείγμα σοκολάτας.
Βήμα 6
Ανακατέψτε καλά, προσθέστε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε ξανά.
Βήμα 7
Τοποθετήστε σε μπολ επιδορπίου και διατηρήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
Βήμα 8
Εάν θέλετε γαρνίρετε με μούρα ή φρούτα της επιλογής σας.
newsbeast.gr