Ήρθε η ώρα να πετάξουμε τα εσώρουχά μας;

Όταν μπήκε το 2024, σκέφτηκες «νέα χρονιά, νέ@ εγώ». Αποφάσισες ότι θα κάνεις τακτικά τις γυναικολογικές σου εξετάσεις, ότι θα πηγαίνεις στον οδοντίατρο κάθε εξάμηνο κι ας φοβάσαι, έκανες μπλοκ τον τοξικό σου πρώην και προσπαθείς να αναγνωρίζεις τα red flags των ανθρώπων εκεί έξω. Μήπως είναι μία καλή στιγμή να πετάξεις και τα εσώρουχα σου;

Όταν πήρε το Grammy της, η Μάιλι Σάιρους είπε ότι δεν ξέχασε να ευχαριστήσει κανέναν, αλλά ίσως ξέχασε να φορέσει εσώρουχο. Δεν είναι η μόνη, φυσικά. Η Έμμα Στόουν, η Κένταλ Τζένερ, η Ρίτα Όρα, η Λεϊάν Πίνοκ είναι μερικές ακόμη celebrities που προτιμούν να κάνουν εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί φορώντας μόνο τα ωραία τους φορέματα και τίποτα από κάτω -είναι, όμως, κάτι που μπορεί να εφαρμοστεί και στην πραγματική ζωή; Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, όχι απλώς μπορεί, αλλά κάνει και καλό στην υγιεινή του αιδοίου.

Η γυναικολόγος Σιρίν Εμάντ μίλησε στο Popsugar και εξήγησε ότι πολύς κόσμος προτιμά να κυκλοφορεί commando, ειδικά όταν η εναλλακτική είναι εσώρουχα από υφάσματα που δεν αναπνέουν. «Με αυτόν τον τρόπο, μειώνουν τον κίνδυνο μυκητιάσεων και λοιμώξεων», είπε.

«Τα συνθετικά υλικά όπως το nylon και το spandex παγιδεύουν ζέστη και υγρασία, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για μολύνσεις, οπότε καλό είναι να αποφεύγονται».

Πέρα από το κομμάτι των μολύνσεων, το να κυκλοφορείς χωρίς εσώρουχα μοιάζει (κυριολεκτικά) με μία ανάσα καθαρού αέρα για τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα. Η επιστήμονας βιοϊατρικής και ιατρική συντάκτρια Κελί Λέοναρντ δήλωσε ότι, επιλέγοντας την απόλυτη ελευθερία εκεί κάτω, αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, μπορείς να γλιτώσεις ερεθισμούς και εξανθήματα.

Έπειτα, έχουμε και τον παράγοντα της δυσοσμίας. Αν τα εσώρουχά σου είναι φτιαγμένα από συνθετικά υφάσματα, ο ιδρώτας παγιδεύονται και η μυρωδιά του σώματος σου γίνεται πιο έντονη και δυσάρεστη. Κάποιοι άνθρωποι, λοιπόν, απλώς δεν τα φορούν και έχουν μία λιγότερη ανησυχία στο κεφάλι τους.

Φυσικά, κανείς δεν λέει να πετάξεις τα εσώρουχα σου αύριο. Φορώντας τα καθαρά, βαμβακερά εσώρουχα σου, προστατεύεις το αιδοίο και το σώμα σου από μολύνσεις, ερεθισμό από την τριβή με τα ρούχα σου αλλά και ακμή στα γεννητικά όργανα. Παράλληλα, προστατεύεις και τα ρούχα σου από τα σωματικά σου υγρά.

Σημαντικό είναι και το να φοράς εσώρουχα πιο φαρδιά και άνετα -αν δεν εφαρμόζουν σωστά, αυξάνουν επικίνδυνα τον κίνδυνο ουρολοιμώξεων.

Είτε με εσώρουχα είτε χωρίς, πάντως, το κλειδί είναι η καθαριότητα. Όσο πιο καθαρή είναι η συγκεκριμένη περιοχή, τόσο πιο ασφαλής είσαι κι εσύ.

πηγή: jenny.gr

 
(Επισκέφθηκε 8 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)