Μετά τα σαράντα οι αγορές που κάνουμε είναι πιο κοντά στο προσωπικό μας στυλ, μιας και το έχουμε βρει και γνωρίζουμε τι μας πηγαίνει και τι όχι. Επίσης, μετά τα σαράντα, δε βλέπουμε την ίδια γοητεία στα τρεντ που πάνε κι έρχονται γιατί αφενός τα έχουμε φορέσει στο παρελθόν, μιας και η μόδα κάνει κύκλους και αφετέρου μπορούμε να διακρίνουμε την αξία τους. Όπου, φυσικά, αξία τους είναι η διάρκειά τους μέσα στον χρόνο, άρα η εκτεταμένη χρήση τους. «Να τα ευχαριστηθούμε», με άλλα λόγια.

Οπότε, το καλό με το πέρασμα των χρόνων είναι ότι πλέον ξέρουμε τι μας ταιριάζει, ξέρουμε να προσαρμόζουμε τα τρεντ μέσα σε ένα διαχρονικό πλαίσο και ξέρουμε να κάνουμε τις σωστές αγορές χωρίς να το μετανιώνουμε μετά -αυτά ήταν παιδικές ασθένειες όταν δεν είχαμε διαμορφώσει το γούστο μας.

Η YouTuber, The Style Insider, μας βοηθάει ακόμα περισσότερο με το παρακάτω βίντεο, στο οποίο ξεχωρίζει «την ήρα από το στάρι» και διαλέγει τα τρεντ του 2020, τα οποία πρέπει να αποφύγουμε όσες θέλουμε να μην πετάξουμε τα χρήματά μας σε κάτι που δε θα φορέσουμε τελικά, παρά μόνο μια-δυο φορές.
ΙΔΟΥ ΤΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ:

Τις τεράστιες τσάντες: Είπαμε μεγάλες τσάντες αλλά φέτος έχουν γίνει σαν βαλίτσες για τριήμερο. Δεν κάνουν καλό στην πλάτη και δε θα βρούμε ποτέ τα κλειδιά μας μέσα σε αυτές.
Τις ολόσωμες τζιν φόρμες: Δεν κολακεύουν γιατί το τζιν είναι σκληρό και άκαμπτο ύφασμα που δεν χαρίζει εύκολη εφαρμογή. Καλύτερα κάποια ολόσωμη φόρμα με άλλο ύφασμα.
Τα περίτεχνα, εντυπωσιακά πανωφόρια που παραπέμπουν στην disco μουσική: Δε θα διαρκέσουν πολύ, μια σεζόν και αν…
Τα πλεκτά 70s φορέματα και πανωφόρια: Ούτε αυτά θα διαρκέσουν, άντε μέχρι το καλοκαίρι με το μαγιό και μετά γεια σας.
Τα πολύ κοντά σορτς: Δεν είναι το ιδανικότερο ρούχο που θα χαρακτηρίσει μία εμφάνιση σικ -όχι, δεν είναι.
Το κίτρινο χρώμα και τις αποχρώσεις αυτού: Θα σας κουράσει και θα σας χαλάσει τη διάθεση.
Τα μεταλλικά υφάσματα και τις πούλιες: Τα φορέσαμε, όσο τα φορέσαμε. Φτάνει.
Τα πανωφόρια-φορέματα: Δεν βολεύουν στην πραγματική ζωή. Είναι μόνο για πασαρέλα, γιατί όντως είναι πολύ εντυπωσιακά.
Τα τεράστια σκισίματα στις φούστες: Πολύ φετινά, πολύ αποκαλυπτικά, πολύ «δεύτερα».
Τα παπούτσια με κορδόνια που δένουν πάνω από τα μπατζάκια: Άσε καλύτερα. Η εικόνα μιλάει απο μόνη της -δεν είναι καν ένα καλαίσθητο τρεντ.

madata.gr

(Επισκέφθηκε 3 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)